10.4.2020

Pääsiäisperinne American Car Show jää ensi vuoteen – fiilistele edellisvuosien upealla tarjonnalla

American Car Show täytti yleisön odotukset

Koronaviruspandemian vuoksi FHRA on joutunut perumaan vuoden 2020 American Car Shown, sekä useita muita alkukesän tapahtumia kokonaan. American Car Show järjestetään kuitenkin pääsiäisenä 2021, joten sitä odotellessa on hyvä muistella upeita autoja viime vuosilta.

Vuodesta 1978 lähtien vuosittain järjestetty American Car Show siirtyy järjestettäväksi vuoden 2021 puolelle. Aiemmin FHRA ilmoitti näyttelyn siirtyvän pääsiäiseltä kesäkuulle, mutta nyt koronaviruspandemian vuoksi tapahtuma on siirrettävä suoraan ensi vuoden pääsiäiseen. Uusi ajankohta tapahtumalle on 2.–4.4.2021.

Vuosi on ensimmäinen, kun perinteikäs autonäyttely joudutaan siirtämään tai perumaan. Ensimmäisen kerran ACS järjestettiin Tikkurilan jäähallissa toukokuussa 1978, joten vuoden 2020 näyttely olisi ollut järjestyksessään 43. vuosittainen harrasteajoneuvotapahtuma.

Näytteilleasettajat voivat siirtää näyttelypaikkansa vuodelle 2021, ja lisäksi näytteilleasettajayritykset saavat olla esillä ja tehdä kauppaa ilmaiseksi muissa FHRA:n loppuvuoden tapahtumissa, mikäli tällaisia pystytään vielä järjestämään. Jo maksettuja osastomaksuja ei palauteta, vaikka ensi vuoden ajankohta ei sopisikaan.

FHRA ry kertoo näyttelyn peruuttamisella olevan yhdistyksen toimintaa ja taloutta horjuttava vaikutus. Touko- ja kesäkuun SM-kiihdytysajokilpailut on peruttu ja sama kohtalo on myös kansainvälisellä Nitro Nationals -kilpailulla, joka oli tarkoitus järjestää kesä-heinäkuun vaihteessa. FHRA käsittelee kisakauden jatkoa uudelleen 17.6. Alkukesästä on peruttu myös useita muita järjestön tapahtumia. Tilanteen vuoksi FHRA on joutunut lomauttamaan ja osa-aikaistamaan työntekijöitään.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Peruttu muttei unohdettu – Moottorin arkistojen aarteita

Tämän vuoden American Car Shown jäädessä monen muun autotapahtuman tapaan väliin, on hyvä aika muistella edellisten vuosien parhaita paloja.

Vuosi 2019 tarjosi kävijöille muun muassa aidon AC Cobran 427-kuutiotuumaisesta 452-kuutiotuumaiseksi stroukatulla V8-moottorilla.

AC Shelby Cobra 427

Amerikkalaisista autoista nostimme esille myös muun muassa vuosimallin 1978 Pontiac Trans-Amin ja Chevrolet 3100 1/2 Pick-Upin vuodelta 1952. Pontiac oli matkannut näyttelyyn Ruotsista ja Chevrolet Hollannista.

Samana vuonna osastolla oli Lancia Delta Integrale -ralliauton upea replica osana Motorsport 2019 -näyttelyä. Eikä sovi unohtaa vuotta aiemmin näytteillä ollutta Toni Thorströmin rakentamaa Peugeot 205 Turbo 16 -replicaa, jossa on yhdistelty Peugeot 205 GTI:n pohjalle muun muassa 309 GTI:n ja 405 Mi16:n osia.

Mikko Sihvosen rakentama Opel Ascona A 2,2 tuskin jäi huomiotta, eikä vähiten värinsä vuoksi. Classic Car Show -osastolla näytillä olleen Asconan pellin alla majaili ainakin tuolloin vapaastihengittävä 2,2-litrainen moottori tuplakaasareilla ja autoon oli luvassa tulevaisuudessa ainakin konehuoneen siistimistä.

Opel Ascona A 2,2 ACS American Car Show

Teksti: Eetu Kokkonen Kuvituskuvat: Moottorin arkisto

Luetuimmat