19.11.2019

Peugeot palaa Le Mansiin – ranskalaismerkki mukaan Hyperautoluokkaan

Peugeot Le Mans

Peugeotin paluu Le Mansiin enteilee myös uutta urheiluautoa tieliikenteeseen.

Peugeot on ilmoittanut palaavansa urheiluautojen WEC-kestävyyssarjaan kaudelle 2022. WEC-sarjan tähtikilpailu on 24 tunnin Le Mansin kilpailu, eli yksinkertaistettuna Peugeot palaa Le Mansiin.

Ranskalaismerkki on ilmoittanut osallistuvansa sarjaan uudessa Hyperautoluokassa. Ilmoitus on sikäli mielenkiintoinen, että kyseisen luokan kilpa-autot perustuvat katuautoihin. Toisin sanoen Peugeotilta lienee myös odotettavissa hyvin nopea ja pelkistetty tieliikenteeseen hyväksytty kilpa-auton luokittelumalli. Luokittelumallien valmistusmääräksi tosin vaaditaan vain kahtakymmentä autoa, joten jokaiselle Peugeot-jälleenmyyjälle tällaista autoa tuskin ilmestyy.

FIA:n Hyperauto-luokka korvaa WEC-sarjan kärkiluokka LMP1:n, joka on kärsinyt osanottajapulasta sarjan valtavien kustannusten takia. Hyperautoluokan budjetti yritetään kutistaa vain neljännekseen LMP1-budjetista.

Peugeot ilmoittaakin paluunsa motivaattoriksi juuri hyperautojen ansiosta laskeneet kustannukset.

Peugeot voitti viimeksi Le Mansin 24 tunnin ajot vuonna 2009 avauskuvan kaltaisella dieselkäyttöisellä 908 HDi FAP -autolla David Brabhamin, Marc Genén ja Alexander Wurzin ajamana. Avauskuvassa

Teksti ja kuva: Lauri Ahtiainen, lähde: Peugeot

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat