16.1.2016

Ranskalaistutkimuksessa ei merkkejä Renaultin huijaamisesta

Renault Kadjar logo

Selvitys ei ole löytänyt merkkejä järjestelmällisestä huijauksesta.

Ranskan energiaministeri Segolene Royalin pyynnöstä tapahtuva selvitys dieselautojen mahdollisista päästöhuijauksista sai uuden käänteen torstaina, kun ranskalaistutkijat vierailivat kolmessa Renaultin toimipisteessä. Vierailuiden aiheuttama huhumylly sai autovalmistajan julkistamaan asian tiimoilta oman lehdistötiedotteen, jonka mukaan tutkimusryhmät eivät ole löytäneet mitään merkkejä rikkomuksista. Myös energiaministeri Royal tiedotti myöhemmin, että Renaultin autoista ei ole löydetty merkkejä päästöhuijauksesta.

Ranskalaisten selvityksen alustavat tulokset viittasivat siihen, että Renaultin ja "joidenkin ulkomaisten valmistajien" autot eivät täyttäisi päästövaatimuksia. Selvitystä työstävään komiteaan kuuluva vihreiden edustaja Denis Baupin kommentoi, että tutkimuksissa paljastuneiden epämääräisyyksien perusteella ei ollut yllätys, että tutkijat valitsivat Renaultin vierailunsa kohteeksi. Merkkejä Volkswagenin kaltaisesta järjestelmällisestä huijaamisesta ei ole kuitenkaan löydetty.

Tutkimusten kohteeksi joutuminen on kuitenkin näkynyt voimakkaasti Renaultin osakekurssissa. Välittömästi visiittien jälkeen osakekurssi romahti hetkellisesti jopa 22 prosenttia, liuottaen noin viisi miljardia euroa yhtiön kokonaisarvosta.  Osake on sittemmin toipunut pahimmasta pudotuksesta, mutta kurssikehitys jatkui loppuviikon silti melko alavireisenä, jättäen kurssin viikonlopuksi selvästi alkuviikkoa alemmalle tasolle. Kurssinotkahdus tulee Ranskan hallituksen kannalta ikävällä hetkellä, sillä se pyrkii myymään osakeomistustaan Renaultista osana Nissanin kanssa solmittua sopua ranskalaisvalmistajan määräysvallasta.

Lähde: Reuters

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat