4.11.2020

Renault Clio E-Tech Hybrid sai hinnat – juuri alle 25 000 euroa

Clio E-Tech Hybrid

Sukupolvesta toiseen eurooppalaisten suosikkiautoihin lukeutuva Renault Clio sai sisuksiinsa hybridivoimalinjan. Suomessa Clio E-Tech Hybrid -mallin ennakkomyynti on jo alkanut, ja edullisimmillaan 23 390 euroa kustantavan mallin toimitukset Suomeen alkavat ennen vuoden vaihtumista.

Viidennen sukupolven Renault Clio on ollut useana kuukautena Euroopan myydyin automalli. Renault julkaisi kolmen E-Tech -hybridin mallistonsa aiemmin tänä vuonna, ja siihen kuuluu Capturin ja Meganen ladattavien versioiden lisäksi Clio E-Tech Hybrid ilman latausmahdollisuutta.

Clio E-Tech Hybrid

Perinteinen hybriditekniikka vie vähemmän tilaa kuin isompiakkuiset latausmallit, joten Cliossa ei ole valmistajan mukaan tarvittu tinkiä sisätiloista. Tavaratilaa on 300 litraa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kolmen moottorin voimin

Clio E-Tech Hybridin voimalinjassa yhdistyy vapaasti hengittävä 1,6-litrainen bensiinimoottori ja kaksi erilaista sähkömoottoria. Suurempi sähkömoottori toimii pääsääntöisesti auton liikuttajana, ja pienempi sähkömoottori toimittaa käynnistinmoottori-generaattorin virkaa.

Ajoakun energiasisällöksi ilmoitetaan 1,2 kilowattituntia, mutta Renaultin mukaan hybridijärjestelmä käyttää regeneroivaa jarrutusta akun lataukseen niin tehokaasti, että kaupungissa jopa 80 prosenttia ajosta voidaan suorittaa sähkön voimin.

Clio E-Tech Hybrid

Yhteistehoa järjestelmä tuottaa 103 kilowatin (104 hevosvoiman) verran. Nollasta sataan hybridi-Clio kiihtyy parhaillaan 9,9 sekunnissa ja huippunopeudeksi kerrotaan 180 kilometriä tunnissa. Yhdistetty WLTP-kulutus on 4,3 litraa sadalle kilometrille, joka tarkoittaa 98 gramman kilometripäästöjä.

Kolme varusteluvaihtoehtoa

Edullisimmillaan Clion ennakkotilaushinta on 23 990 euroa Zen-varustetasolla, joka on 200 euroa enemmän kuin bensiinimalliston hinnakkain TCe 130 EDC7-aut R.S. Line -malli. Vakiovarusteluun kuuluu muun muassa aktiivinen hätäjarrutusjärjestelmä, täys-led-ajovalot 7-tuumainen digitaalimittaristo, etuistuimien sivuturvatyynyt, kaista-avustin, vakionopeudensäädin ja älypuhelinpeilaustoiminnot.

Intens-varustelu nostaa hinnan 25 390 euroon. Tämä lisää autoon esimerkiksi automaatti-ilmastoinnin, automaattiset tuulilasinpyyhkijät, sähkösäädön myös takalaseihin, takapysäköintitutkan, älyavainkortin ja tunnelmavalaistuksen.

Malliston kruunaava R.S.Line -varustelu tuo autoon vielä 17-tuumaiset kevytmetallivanteet, R.S. -korisarjan ja sisustan, mustan kattoverhoilun, punaisia yksityiskohtia sisustaan ja hiilikuitukuvion kojelaudan keskiosaan, sekä joitain muita tyylittelyjä. Tästä mallista lompakkoa saa keventää tuhat euroa Intens-varustelua enemmän.

Hybridimalliston ennakkomyynti on alkanut, ja ensimmäisten autojen luvataan saapuvan Suomeen vielä tämän vuoden puolella.

Lähde ja kuvat: Renault

Lisää aiheesta

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat