9.4.2022

Saimme napattua tulevan Land Roverin – salakuvissa on Range Rover Sport

Salakuvissa on Range Rover Sport

Moottorin salakuvissa on Range Rover Sport. Onnistuimme kuvaamaan tulevan automallin Lontoon ulkopuolella.

Lontoota lähestyvän auton takapenkillä tapahtuu pikainen herätys puoliunesta. Järjestelmäkamera on tavaratilassa, mutta puhelin on nopeasti kourassa. Kiitos tämän, Moottorin salakuvissa on Range Rover Sport jo ennen sen julkaisua.

Auton mallin voi onneksi arvata melko hyvällä osumatarkkuudella. Land Roverin mallisto on tässä mielessä mukavan kapea ja perinteitä seuraava, joka helpottaa kummasti tehtävää.

Sekä Discoveryn tuorein sukupolvi että täysin uusi malli Velar esiteltiin 2017. Discovery Sportin toinen sukupolvi on vieläkin tuoreempi tapaus vuodelta 2019 ja ikonisen Defenderin seuraaja esiteltiin 2020. Lokakuussa saimme itseoikeutetuksi lippulaivaksi uuden Land Rover Range Roverin, joten jäljelle jää käytännössä vain vuodesta 2013 tähän päivään asti jaksanut Range Rover Sport.

Salakuvissa on Range Rover Sport

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Salakuvissa on Range Rover Sport

Myös asiansa tunteva brittilehdistö vahvistaa epäilyksemme, sillä muun muassa Autocar ja Auto Express on uutisoinut aiheesta omien salakuviensa pohjalta. Kyseessä olisi ilmestyessään menestyksekkääksi osoittuneen Range Rover Sportin kolmas sukupolvi. Se on myynyt nykyisessä painoksessaan kaksi kertaa Range Roveria paremmin – edullisempi hinta varmasti osin auttaa.

Keulassa näyttäisi olevan edeltäjän henkeä vaakasuuntaan keskittyvällä teemalla. Ajovalot näyttävät aiempaa matalammilta, mutta saattavat toki olla osin teippien takana piilossa. Samoin on keulamaskin laita, jossa näkyy merkille tyypillinen muotoilu.

Auton kylki jättää jollain tavoin jykevän kuvan, sillä varsin tasaiseltä näyttävää pintaa on runsaasti. Ikkunalinja näyttäisi asettuvan aika ylös ja nousevan loivasti kohti auton takaosaa.

Emme oikeastaan ehtineet nähdä auton peräpäätä, joten siitä on vaikea vetää mitään johtopäätöksiä. Ehkä se on hyvä, että jotakin jää julkaisunkin yhteyteen.

Salakuvissa on Range Rover Sport

Esimerkiksi Auto Express odottaa uutuuden tulevan vuonna 2024 myös täyssähköisenä. Tämä olisi erittäin mielenkiintoinen kehitysaskel.

Siihen asti he uskovat auton liikkuvan ainakin uudesta täysikokoisesta Range Roverista tutun tuplasti ahdetun 4,4-litraisen V8-voimanpesän turvin. Autocar lupailee myös kuusisylinterisiä kevythybrideitä bensiinillä ja dieselillä sekä päivitettyä lataushybridiä, jolla voisi päästä noin 100 kilometriä pelkällä sähköllä.

Autocar odottaa julkistusta tulevien kuukausien aikana. Sen sijaan Auto Express kertoo auton saapuvan vuoden 2022 loppupuolella. Niin tai näin, kaikki tapahtuu varmasti aikanaan.

Teksti ja kuvat: Henri Posa Lähteet: Autocar, Auto Express

Luetuimmat