23.6.2021

Seat Ibiza ja Arona myynnissä – hinnat alkaen 18 996 ja 21 991 euroa

Seat Ibiza ja Arona

Espanjalaismerkin kaksi hyvin myyvää mallia päivittyy. Seat Ibiza ja Arona

Espanjalaismerkin kaksi tärkeää automallia on uudistunut kevyesti. Päivittyneet Seat Ibiza ja Arona saivat nyt hinnat ja myynti on samalla aloitettu.

Näistä Ibiza on ollut brändille vankkumaton menestyjä aina vuodesta 1984 saakka, jolloin se esiteltiin ensimmäisen kerran yleisölle. Lähes kuuden miljoonan myydyn kappaleen jälkeen, se on edelleen merkkinsä suosituin malli. Vastaavasti Arona esiteltiin vuonna 2017, jonka jälkeen sitä on myyty jo yli 350 000 kappaletta.

Molempien mallien tutut ominaisuudet ovat yhä tallella, mutta paljon on myös uudistettu: ulkonäkö ja sisustus, modernimpi liitettävyys, edistyneet turvallisuusominaisuudet. Lisäksi valmistaja lupailee parannuksia myös mukavuuden ja taloudellisuuden saralla.

2021 Uudistunut SEAT Ibiza FR

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Seat Ibiza

Nuorennettu Ibiza on aikaisempaa digitaalisempi ja sisätiloja on muutenkin päivitetty. Valmistajan mukaan tämä tarkoittaa uutta muotokieltä, liitettävyyspalveluita, tietoviihdejärjestelmää, turvallisuusteknologiaa sekä hienostuneempia materiaaleja. Tähän päälle lätkäistään hieman uutta valoteknologiaa.

Päivitelty Ibiza on saatavana neljällä eri moottorilla: kolme bensiinimoottoria teholuokissa 70-110 kW (95-150 hv) ja yksi kaasuvaihtoehto teholla 66 kW (90 hv). Kaasukäytön mahdollistava moottori on varustettu aina manuaalivaihteistolla ja bensiinimoottoriversiot ovat saatavilla joko manuaalivaihteistolla tai DSG-automaattivaihteistolla varustettuna.

Hinnaston aloittaa Seat Ibiza 1,0 TGI Style, joka maksaa 18 996 euroa. Tämän mallin lippulaiva, 150-hevosvoimainen FR-varusteltu, Ibiza 1.5 TSI EVO FR DSG nostaa hinnan yli 25 000 euron.

Seat Arona Xperience 2021

Seat Arona

Samoin uudistetun Aronan moottorivalikoimassa on yksi suorasuihkutusteknologialla varustettu 1,0-litrainen 81 kW (110 hv) EcoTSI-bensiinimoottori sekä isompi 1,5-litrainen 110 kW (150 hv) TSI-bensiinimoottori. Pienempitehoisen moottorin voi yhdistää joko manuaali- tai DSG-automaattivaihteistoon, isompitehoinen moottori on saatavilla vain DSG-automaattivaihteistolla varustettuna. Lisäksi saatavilla on kaasukäyttöinen vaihtoehto, jonka 1,0-litran moottori tarjoaa tehoa 66 kW (90 hv) ja vääntöä 160 Nm, ja se on yhdistetty kuusivaihteiseen manuaalivaihteistoon.

Ulkovärivaihtoehtoja on tarjolla kymmenen, joista kolme on täysin uusia: Dark Camouflage, Sapphire Blue ja Asphalt Blue. Lisäksi asiakas voi valita katon kolmesta eri kontrastivärivaihtoehdosta. Aronan 400 litraa vetävän tavaratilan monikäyttöisyyttä auttaa kahteen eri tasoon asetettava tavaratilan lattia ja kiinnityskoukut, joilla tavarat on helppo kiinnittää paikoilleen.

Edullisimmillaan litraisella moottorilla varustettu Arona (1.0 EcoTSI 110 Style) irtoaa kaupasta hintaan 21 991 euroa ja mallisto kurkottaa noin 27 000 euron pintaan suoraan hinnastosta valitsemalla ennen lisävarustelistaa.

2021 SEAT Ibiza Xcellence

Seat Ibiza ja Arona varusteltuna

Uudistuneet Seat Ibiza ja Arona saavat vakiovarusteeksi muun muassa ledajovalot. Ohjaamossa on myös aiempaa suurempi infotainment-järjestelmä ja uusi ergonomisemmin suunniteltu nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä sekä valaistut ilmastoinnin suuttimet. Pienenä muotoiluyksityiskohtana molempien mallien mallinimet on nyt kirjoitettu kaunokirjoituksella ja luonnollisesti päivitys tuo mukanaan myös uusia vannevaihtoehtoja.

Samalla Seat Ibiza ja Arona ovat saaneet myös uusia liitettävyyspalveluita. Puhelimeen ladattava Seat Connect -sovellus päästää käyttäjät käsiksi autonsa tietoihin myös etänä: ajotiedot, pysäköinnin paikkatieto, ajoneuvon tiedot mukaan lukien ovien ja valojen tila, nopeustiedot. Android Auto ja Apple CarPlay toimii langattomasti Seat Connect -järjestelmän kautta, mutta lataukseen on tarjolla kaksi usb c -liitintä.

Varustelutasoja on valittavissa Aronaan kolme: Style ja FR sekä uutena Xperience. Vastaavasti Ibizassa varustelutasoja on vain kaksi: Style ja FR.

Tietoviihdejärjestelmän näyttö on isompi (8,25 tuumaa vakiona) ja laajennettavissa lisävarustelistalta 9,2 tuumaan. Kuljettajan edessä sijaitsee Digital Cockpit -mittaristo, jonka näytön koko on 10,25 tuumaa.

Saatavilla on myös uusia kuljettajaa avustavia järjestelmiä kuten Traffic Jam -ruuhkavustin, Lane Assist -kaistanpitoavustin, Side Assist -kaistanvaihtoavustin ja liikennemerkkien tunnistus sekä kaukovaloautomatiikka. Aronan Xperience ja FR -varustelutasoissa matkaan kuuluu muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin.

Molempien mallien takuu on 5 vuotta / 100 000 km. Ensimmäiset uudistuneet Ibizat ja Aronat saapuvat Suomen jälleenmyyjille vielä tämän kesän aikana.

Kuvat ja lähde: Seat

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat