21.9.2022

Suomalainen Kempower on huomattu maailmalla – uusia latureita nyt myös Romaniaan

Suomalainen sähköautojen latauslaitteita valmistava Kempower toimittaa nyt latausasemia myös Romaniaan.

Suomalaisen sähköautojen latauslaitteita toimittavan Kempowerin toimitusjohtaja Tomi Ristimäki sanoo, että Kempowerin on tavoitteena olla maailmanlaajuinen toimija.

– Tavoitteenamme on tarjota Kempowerin latausteknologiaa maailmanlaajuisesti, ja olemme iloisia voidessamme toimittaa latureitamme Romaniaan.

Nyt uudet uutiset Kempowerin levittäytymisestä ympäri maailmaa tukevat tätä sanomaa. Kempower kertoo uusimmassa tiedotteessaan, että se on aloittanut yhteistyön ympäri Eurooppaa toimivan TSG:n sekä energiayhtiö MOL Groupin kanssa ja toimittaa nyt 14 sähköautojen latauslaitetta Romaniaan. TSG on yksi Euroopan johtavia liikenteen teknisten palvelujen tarjoajia.

Romaniassa laturit sijoitetaan Romanian A1- ja A2-moottoriteiden varrelle, ja tavoitteena on parantaa maan sähköautojen latausinfraa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Aiemmin muun muassa Australiaan sekä Ruotsiin

Moottori on aiemmin uutisoinut, että Kempowerin latureita viedään muun muassa Australiaan sekä naapurimaahan Ruotsiin.

Romaniassa jokainen 14 huoltoasemasta varustetaan Kempowerin 200 kilowatin:n lataustehoyksiköllä ja kolmella Kempowerin pikalataussatelliitilla. Kymmenen huoltoasemaa on jo asennettu, ja loput neljä asennetaan pian.

Romania on yksi monista Euroopan unionin maista, jotka ovat sitoutuneet saavuttamaan nollapäästöt vuoteen 2050 mennessä. Merkittävä osa tätä tavoitetta on Romanian hiilidioksidipäästöjen vähentäminen liikenteessä, joka on tällä hetkellä maan kolmanneksi suurin kasvihuonekaasupäästöjen lähde. Romanian hallitus pyrkii myös vähentämään riippuvuuttaan venäläisistä fossiilisista polttoaineista ja nopeuttamaan vihreää siirtymää REPowerEU-suunnitelman avulla.

Kempower Oyj on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla. Kempower kuuluu suomalaiseen Kemppi Group -konserniin, joka on tunnettu kymmenien vuosien takaa muun muassa hitsauslaitteista.

Lähde: Kempower

Luetuimmat