1.10.2021

Suomen MM-ralli alkoi Hyundain komennossa – suomalaiset edelleen mukana kärkitaistossa

Keski-Suomen sorateillä ajetaan jälleen vuoden tauon jälkeen rallin MM-sarjan osakilpailu. Avauspäivän jälkeen kärki on tiiviissä nipussa.

Jyväskylän ympäristössä on ajettu kilpaa MM-rallin merkeissä jo 70 vuoden ajan ja taas mennään. 70-vuotisjuhlaralli aloitettiin tänään perjantaina 1.10. muutaman edellisvuoden tapaan aivan kaupungin keskustan kupeessa ajettavalla Harjun EK:lla. Yleisöerikoiskokeella erot olivat odotetusti pieniä ja nopeinta vauhtia piti Toyotan japanilaiskuljettaja Takamoto Katsuta.

Esapekka Lappi ajoi vakuuttavan avauspäivän, vaikkei kisakilometrejä ole viime aikoina liikaa kertynyt.

Neljä seuraavaa erikoiskoetta menivät Hyundain nimiin. Craig Breen oli nopein 2. ja 5. erikoiskokeella, ja Ott Tänak puolestaan nappasi nimiinsä erikoiskokeet 3 ja 4. Aloituspäivän viimeisellä Oittilan erikoiskokeella nopeinta vauhtia piti Toyotan Elfyn Evans.

Avauspäivän päätteeksi kokonaiskilpailun kärjessä ajaa Breen, mutta eroa toisena tulevaan Tänakiin on vain 2,8 sekuntia ja kolmantena ajava Evans on kärkeä perässä 6,1 sekuntia. Neljännen paikan otti haltuun 6,7 sekunnin erolla kärkeen Toyotalta auton vuokrannut Esapekka Lappi. Myös viidentenä ja vain 7,9 sekunnin päässä kärjestä toiseen päivään lähtevä Kalle Rovanperä on edelleen tiukasti mukana kärkikamppailuissa.

Lauantaina ajetaan kaikkiaan yhdeksän erikoiskoetta. Tuloksia voi seurata reaaliajassa WRC:n verkkosivuilta.

Kalle Rovanperä ajaa ensimmäistä kertaa Keski-Suomen sorateillä MM-rallia WRC-autolla.

Teksti: Mikko Autio Kuvat: Eetu Kokkonen ja Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat