3.10.2021

Suomen MM-rallissa saatiin yllätysvoittaja – paras suomalainen oli vuokrakuski Lappi

Toyotan brittikuski Elfyn Evans ajoi upean viikonlopun Suomen MM-rallissa. Tasaisuus ja virheettömyys oli avain Keski-Suomen sorateiden kuninkuuteen.

Rallin avauspäivän jälkeen kärki oli todella tiiviissä nipussa. Myös molemmat suomalaiset, Toyotan tehdaskuljettaja Kalle Rovanperä ja vuokrakuski Esapekka Lappi, olivat hyvissä hyökkäysasemissa. Toiseen kilpailupäivään lähdettäessä brittikuski Evans kuitenkin näytti kaapin paikan kaikille paukuttamalla aamupäivän kaikille neljälle erikoiskokeella pohja-ajat.

Avauspäivän jälkeen rallia johtanut Craig Breen ei pystynyt haastamaan kärkikaksikkoa lauantaina tai sunnuntaina.

Päätöspäivän lyhyillä erikoiskokeilla ei ollut odotettavissa suuria aikaeroja, mutta kärkikuskien virheet olisivat muuttaneet järjestystä. Tänak hyökkäsi ensimmäisellä erikoiskokeella ja pystyi kaventamaan eroaan kärkeen 0,4 sekuntia, mutta Evans otti nimeensä kaikki kolme seuraavaa pätkää. Voittajasta ei siis jäänyt epäselvyyttä ja myös Power Stagen lisäpisteet kolahtivat ensimmäisen kerran Jyväskylän MM-rallin voittaneen Evansin tilille. Tätä voidaan pitää jopa yllätysvoittajana, kun viivalla oli jo ennestään Jyväskylän voittaneita ja ennakkoon kovempia haastajia. Toiseksi sijoittui Hyundain Ott Tänak 14,1 sekunnin erolla kärkeen ja kolmanneksi ajoi Hyundai kuljettaja Craig Breen 28,1 sekuntia kärjen perässä.

Paras suomalainen oli tasaisen viikonlopun ajanut Esapekka Lappi. Toyotan vuokra-autolla ajaneen Lapin haastatteluissa huokui rento ja hyvä tunnelma. Tämä tulos ei ainakaan heikentänyt suomalaiskuljettajan neuvotteluita ensi kauden tallipaikasta.

Erikoiskoekohtaiset tulokset löydät WRC:n verkkosivuilta. Kattavampi elämysjuttu syksyisestä Suomen rallista on luvassa syksyn aikana.

Esapekka Lappi antoi Jyväskylässä ennen kaikkea näyttöjä ajotaitojensa olevan edelleen tallella.

Teksti ja kuvat: Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat