25.2.2021

Suora viitonen ja lähes 400 hevosvoimaa – Cupra Formentor VZ5 -erikoismalli

Cupra Formentor VZ5

Jos haluat päihittää naapurisi katumaastureiden hevosvoimakilpailussa, on Cupra Formentor VZ5 -erikoismalli yksi varteenotettava vaihtoehto.

Seatista alun pitäen sporttibrändiksi irtaantunut Cupra laajensi hetki sitten tarjontaansa kaksilitraisen neloskoneen ulkopuolelle, nimittäin lataushybridimalliin jonka polttomoottorina toimii 1,4-litrainen bensiinimoottori. Malliston kesyintä vaihtoehtoa kuitenkin seuraa Cupran kolmivuotissynttäreiden johdosta uusi vaihtoehto malliston toiseen ääripäähän: viisisylinterinen Cupra Formentor VZ5.

Cupra Formentor VZ5

Riviviitosen iskutilavuus on 2,5 litraa. Tehoa moottorista irtoaa parhaillaan 287 kilowattia (390 hevosvoimaa) 5 700–7 000 minuuttikierroksen alueella ja vääntöä 480 newtonmetriä alkaen siitä, kun kierroslukumittari näyttää lukemaa 2 250. Valmistaja lupaa auton tarjoaman äänimaailman olevan ainutlaatuinen. Voimaa neljälle pyörälle välittää seitsenlovinen DSG-kaksoiskytkinvaihteisto.

Cupra Formentor VZ5

Nollasta sataan Cupra Formentor VZ5 kiihtyy 4,2 sekunnissa ja nopeutta voi kerätä 250 kilometriin tunnissa saakka. VZ5:n alustan kerrotaan olevan kymmenen millimetriä koeajamaamme Cupra Formentor VZ:aa matalampi. Mukautuva alustansäätö DCC tarjoaa suorastaan älyttömät 15 eri vaimennustasoa. Hidastumisesta vastaa Akebonon kuusimäntäiset jarrusatulat.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Visuaaliset erot pieniä

Ulkoisesti VZ5-erikoismallin erot neloskoneisiin mallisisaruksiin ovat vähäisiä. Äänien lisäksi auton voi erottaa muista malleista ulkopuolelta VZ5-lätkistä ja spesifistä hiilikuitudiffuusorista. Myös auton Taiga Grey -ulkoväri on saatavilla ainoastaan viitoskoneiseen Formentoriin ja auton 20-tuumaiset vanteet ovat myös erikoismallin yksinoikeus.

Cupra Formentor VZ5

Cupra Formentor VZ5 tulee myyntiin Suomessa vuoden 2021 lopulla. Hintoja ei ole vielä ilmoitettu. Autoa tullaan valmistamaan rajattu 7 000 kappaleen erä.

Lähde ja kuvat: Cupra