13.6.2016

Tippa kasvovettä pienelle ranskalaiselle – Renault Clion uudet kasvot

Renault Clio facelift

Renault Clio uudistuu, mutta ranskatar on pysytellyt sen verran hyvin ajan hermolla ettei tyylissä ole paljoa korjattavaa. Päivityslistalta löytyy kuitenkin paljon pientä ja muutama tarkistus moottorivaihtoehtoihin.

Vuonna 2012 julkistettu neljännen sukupolven Renault Clio on ansainnut kasvojenkohotuksensa ikävuosien puolesta, mutta malli törmää monien italialaiskollegoiden ongelmaan: miten piristää jo entuudestaan tyylikästä ulkoasua?

Renault Clio facelift

Renaultin vastaus on samankaltainen kuin muillakin valmistajilla: uudistetut puskurit ja valojen päivittäminen ledeiksi. Leveämpi etupuskurin alaosa tuo valmistajan mukaan modernimman fiiliksen autolle ja takahelma on päivitetty entistä jämäkämmäksi. Samalla Clion valot on päivitetty kauttaaltaan ledeiksi, mukaanlukien C-muotoiset päiväajovalot joissain varusteversioissa. Perinteisten kosmeettisten muutosten lisäksi myös väripalettia tarkistettu neljällä uudella vaihtoehdolla (Intense Red, Titanium Grey, Pearlescent White ja Iron Blue) ja vannevaihtoehtoja on lisätty.

Renault Clio facelift

Sisällä tarina jatkuu hyvin samankaltaisena, eli mullistavia muutoksia ei päivitettyyn Clioon ole tulossa. Renault väittää kuitenkin tarkistaneensa sisustan materiaalivalinnat vastaamaan paremmin esimerkiksi Talismanin asettamaa korkeampaa laatutasoa. Muoviosien pitäisikin olla jatkossa siis miellyttävämpiä kosketeltavia. Sisustan kromilistat ovat taasen aiempaa mattapintaisemmat ja värejä käytetään aiempaa hienostuneemmin. Tarjolla on jatkossa kolme viihdejärjestelmää: Media Nav Evolution, R-Link Evolution ja uusi R&Go, jossa kuljettajan oma matkapuhelin toimii viihdejärjestelmän näyttönä. Myös Bosen äänentoistojärjestelmä tulee ensimmäistä kertaa B-segmentin Renaultiin uudistuneen Clion myötä.

Varustelistallle ilmestyvät nyt eteenpäin huolehtivat parkkitutkat, taaksepäin näyttävä peruutuskamera ja nykytrendien mukainen automaattinen taskupysäköintitoiminto.

Renault Clio facelift

Moottorivalikoiman osalta Clio jatkaa samoin voimin eteenpäin, mutta muutama uusi vaihtoehto löytyy valikoimasta. Uutena voimanlähteenä on 1,5-litrainen dCi 110 -dieselmoottori yhdistettynä kuusivaihteiseen manuaaliin. TCe 120 -bensiinimoottorin puolestaan voi yhdistää jatkossa myös kuusipykäläiseen manuaalivaihteistoon.

Kaduilla ja tilauskirjoissa päivitetyn Clion pitäisi näkyä syyskuusta alkaen.

Lähde ja kuvat: Renault

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Katso myös:

Luetuimmat