18.12.2021

Toyota Aygo X avaa pelin edullisimmillaan 16 800 eurolla

Toyota Aygo X

A-segmentin crossover on alkaen-hinnaltaan vajaat 700 euroa edullisinta Yarista halvempi.

Kuten jo esittelyjutussa tuli todettua, Aygo X on automaailmassa omalla tavallaan ennennäkemätön tapaus. Se on kooltaan A-segmentin auto, mutta hyvin crossover-henkisellä toteutuksella. Siksi on erityisen mielenkiintoista tietää sen hinnoittelusta. A-segmentti on viime vuosina kovaa vauhtia kutistunut, ei kuitenkaan fyysiseltä kooltaan, vaan nimenomaan tarjonnaltaan. Näin tapahtuu kiristyvien päästönormien takia, mikä on toisaalta aivan nurinkurista.

Enää yksi ainoita valmistajia Toyotan ohella, jolta löytyy polttomoottorikäyttöisenä A-segmentin edustaja, on Hyundai. Sen i10:n ja i20:n alkaen-mallien välissä on eroa 2 000 euroa. Aygo X:in ja Yariksen hintaero on alle 700 euroa, ja Aygo X on noin 2 800 euroa Hyundai i10:tä kalliimpi. Tämä tarkoittaa, että uutuus edustaa myös hintansa puolesta omaa, ikään kuin ”väli”autoluokkaansa.

Toyota Aygo X

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Hyvin varusteltu

Tarkalleen 16 802,79 eurolla saa Aygo X:n Play -varustetasolla. Nykyään A-segmentissäkin itsestään selvyyksinä pidetään ilmastoinnin kaltaisia perusvarusteita. Näiden lisäksi Play’hin kuuluu Toyota Touch -mediakeskus 7 -tuumaisella kosketusnäytöllä ja peruutuskameralla sekä turvallisuusvarusteita, kuten esimerkiksi Pre-Collision -järjestelmä, kaukovaloautomatiikka, kaista-avustin ja lisäksi mukautuva vakionopeussäädin.

Play Edition muun muassa nostaa sekä keskinäytön että vanteiden kokoa tuumalla, tummentaa takaikkunat, automatisoi ilmastoinnin ja asettaa käsivalintaisen rinnalle vaihtoehdoksi portaattoman Multidrive S:n. Ajovalot muuttuvat ledeiksi. Play Edition kustantaa 1,1 euroa vajaat 18 000 euroa. Automaattilaatikko tuo lisähintaa nelisensataa euroa.

Toyota Aygo X

Satsaamalla Styleen saa nimen mukaisesti tyyliä eli kaksiväristä koria ja muitakin väriläiskiä sisälle ja ulos. Styleen kuuluu aina portaaton automaattivaihteisto. Teknologiapuolella iso juttu on Toyota Smart Connect -mediakeskus, jonka kosketusnäytön kautta ohjataan niin pilvipohjaisen navigoinnin kuin autonkin moninaisia toimintoja - joko paikan päältä tai etänä monipuolisen MyT-sovelluksen avulla. Style à 20 092 €.

Limited – kirjaimellisesti rajoitettu erä – kustantaa alkusarjan kalleimpana mallina 21 210 euroa ja 40 senttiä päälle. Sen alla pyörivät kokoluokka huomioon ottaen hurjat, 18-tuumaiset kevytmetallivanteet. Ulkoväri on Cardamom Green, jota korostetaan kirkkaan oransseilla yksityiskohdilla ympäri autoa. Limitediin kuuluu myös JBL Premium -audiojärjestelmä.

Toyota Aygo X

Omaksi ostamisen ohella auto on mahdollista hankkia myös uudenlaisen Toyota Easy Yksityisleasing -palvelun kautta. Yksityisleasing pitää aina sisällään muun muassa huollot, renkaat ja renkaiden kausivaihdot. Lisäksi normaalien, kuluvien osien, mukaan lukien renkaiden uusiminen kuuluu sopimuksen piiriin. Aygo X -malliston esimerkkihinnat liikkuvat 350–423 €/kk välillä. Tarkemmin Toyota Easy Yksityisleasing -palvelusta kerrotaan tammikuussa 2022.

Aygo X rantautuu maahan kesäkuussa.

Teksti: Benjamin Helander Lähde ja kuvat: Toyota

Lisää aiheesta

Luetuimmat