2.10.2021

Toyotalla kaksijakoinen päivä – Rovanperä ajoi ulos, mutta Evans nousi kärkeen

Vuonna 2021 Suomen MM-ralli ajettiin ajankohdasta johtuen poikkeuksellisissa maisemissa.

Suomen MM-rallin toinen kilpailupäivä tarjosi dramatiikkaa, kun Kalle Rovanperä joutui keskeyttämään harmittavan ulosajon seurauksena.

Rallin toiseen päivään lähdettiin Hyundain kaksoisjohdossa. Jopa pienoisena yllättäjänä Craig Breen oli ensimmäisen päivän jälkeen kärjessä perässään tallikaverinsa Ott Tänak.

Aamun pätkillä useimmat kuljettajat valittelivat liukkautta ja luottoa oli vaikea löytää. Päivän toisella pätkällä nähtiin ensimmäinen WRC-luokan keskeyttäjä, kun Toyotan Takamoto Katsuta sortui ajovirheeseen. Elfyn Evans kuitenkin oli noussut tänä aamuna oikealla jalalla ja hän nakutti pohja-ajan aamupäivän kaikille neljälle erikoiskokeella. Hän myös nousi rallin kärkeen erikoiskokeen 8 jälkeen.

Evans hallitsi aamupäivän erikoiskokeita.

Päivän neljäs ja koko rallin kymmenes erikoiskoe koitui valitettavasti Kalle Rovanperän kohtaloksi. Hieman liian tiukka leikkaus vasempaan kaartuvaan mutkaan aiheutti auton lipsahduksen ojan puolelle, mistä palatessa auto ajautui kohti tien toiselle puolelle ollutta hiekkakasaa. Voit katsoa keskeytykseen johtaneen tilanteen WRC:n sivuilta.

Huollon jälkeen suunnattiin uudelleen aamupäivällä ajetuille pätkille. Kertaalleen ajetut tiet sopivat kohdilleen Ott Tänakilla, joka otti pätkiä haltuunsa huollon jälkeen. Hän ajoi pohja-ajat iltapäivän lenkillä kolmelle ensimmäisellä pätkälle, ja Evans palasi kärkivauhtiin neljännellä.

Päivän päätteeksi ajettiin vielä Harjun erikoiskoe toiseen kertaan ja tällä kertaa iltahämärässä. Järjestäjän kävijäseurannan mukaan paikalla oli jopa yli 10 000 ihmistä seuraamassa komeassa valaistuksessa ajettua pätkää. Yleisöerikoiskokeella tasan samaan aikaan ajoivat koko päivän omassa luokassaan ajaneet Ott Tänak ja Elfyn Evans.

Tänak nakutti pohja-aikoja iltapäivän puolella.

Toisen päivän päätteeksi kärkiaikoja tahkonneet Evans ja Tänak ovat tiputtaneet Breenin kyydistä. Hurjaa tahtia pitänyt Evans lähtee päätöspäivään kärjessä, mutta eroa toisena tulevaan Tänakiin on vain 9,1 sekuntia. Kolmantena tulevan Breenin ero kärkeen on venähtänyt 19,5 sekuntiin. Suomen lippua kantaa neljännellä sijalla ajava Esapekka Lappi, joka on jäänyt kärjestä 48,3 sekuntia ja kolmossijaan matkaa on siis 28,8 sekuntia. Takana ei ole välitöntä uhkaa, sillä viidennellä sijalla ajavaan Sebastien Ogieriin on eroa 35,4 sekuntia.

Sunnuntaina on vuorossa vielä neljä erikoiskoetta. Tuloksia voi seurata reaaliajassa WRC:n verkkosivuilta.

Teksti: Mikko Autio Kuvat: Eetu Kokkonen ja Mikko Autio

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Lisää aiheesta

Luetuimmat