24.12.2021

Triumphilta miljoonas moottoripyörä – ja seuraavaksi juhlitaan tasavuosia

Triumphilta miljoonas moottoripyörä Triumph

Triumph valmistanut miljoona moottoripyörää sen jälkeen, kun brittimerkki aloitti uudelleen moottoripyörien valmistuksen 1990-luvun alussa.

Kiinteistösijoittaja John Bloor hankki 1990-luvun alussa Triumphin oikeudet itselleen, ja perinteinen brittimerkki aloitti tauon jälkeen uudelleen moottoripyörien valmistuksen Hincleyssä Iso-Britanniassa. Joulukuussa 2021 juhlittiin Triumphin pääkonttorilla miljoonannen ”Hinckleyn Triumphin” valmistumista.

Triumph on yrityksenä perustettu jo 1889, mutta vuosisadan taitteeseen asti sen kaksipyöräiset liikkuivat ilman moottorin apua, eli tuotteena olivat polkupyörät. Ensimmäinen Triumph-moottoripyörä valmistui 1902, ja vuonna 2022 onkin luvassa Triumph-moottoripyörien 120-vuotisjuhlat.

Triumphilta miljoonas moottoripyörä Triumph

Nykyään Triumphilla on yli 700 jälleenmyyjää, jotka toimivat 57 eri maassa. Viimeisen kahdentoista kuukauden aikana uusia Triumph-moottoripyöriä on globaalisti myyty yli 75 000 kappaletta.

Triumphin mallistoa on kehitetty ja laajennettu Bloorin perheen omistusaikana merkittävästi. Retromallistossa on lähes kymmenen erilaista kaksisylinteristä mallia, seikkailupyörät ja nakumallit liikkuvat kolmisylinteristen rivimoottorien voimin. Triumph on viimeiset kolme vuotta toimittanut yksinoikeudella moottorit kaikille ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Moto2-luokan tiimeille, ja brittimerkki teki syksyllä kolmen vuoden jatkosopimuksen, joten Moto2-luokassa ajetaan Triumphin vauhdittamana ainakin vuoden 2024 loppuun asti.

Triumphilta miljoonas moottoripyörä Triumph

Juhlavuodelle 2022 Triumphin mallistoon tulee uusi Tiger 660 Sport -malli, jonka tekniikka perustuu vuosi sitten esiteltyyn Trident 660 -malliin. Myös iso seikkailupyörä Tiger 1200 uudistuu täydellisesti.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Triumph

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat