3.9.2019

Uusi Hyundai i10 näyttäytyi ennakkoon

Hyundai i10

Hyundai i10 on yksi Frankfurtin autonäyttelyssä pian esiteltävistä uutuuksista. Syyskuun alussa se teki ennakkoesittäytymisensä Amsterdamissa.

Vahvasti muotoiltu uusi Hyundai i10 pyrkii kaikin tavoin esiintymään isompana kuin onkaan. Siinä ei ole mitään pahaa, päinvastoin. Pieneen autoon on Hyundai i10:n tapauksessa saatu raivattua käsittämättömän reilusti tilaa, joten katettakin tuolle näyttämisenhalulle löytyy. Uudistuksessa i10 on madaltunut kahdella sentillä ja leventynyt kahdella sentillä. Akseliväli on pidentynyt peräti neljällä sentillä – moinen on mahdollista, sillä i10:stä on tehty Aasian markkinoille pidempää Grand i10 -mallia, johon Euroopan versiokin nyt perustuu.

Hyundai i10

Lisäsentit näkyvät matkustamossa. Pidentyneen akselivälin antamien lisäsenttien lisäksi takamatkustaja kiittää etuistuinten selkänojien muotoilua, joka on tehty taaksepäin niin avaraksi kuin mahdollista.

Tavaratilaa ei oikeastaan enää uskoisi tästä autosta löytyvän, mutta niin vain löytyy. Pari lentolaukkua sopii kätevästi 252 litran tavaratilaan, mikä on kooltaan täsmälleen samanlainen kuin edeltäjässään.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Tilaa neljälle tai viidelle

Uudistunut Hyundai i10 tarjoaa paikan neljälle tai viidelle, malliversiosta riippuen. Eco-mallissa paikkoja on vain neljä, mikä on pikkuautolle useimmissa tapauksissa ihan riittävä paikkaluku.

Hyundai i10

Myös moottorivaihtoehtoja on kaksi: litrainen ja kolmesylinterinen moottori tarjoaa tehoa 67 hv ja vääntöä 96 Nm ja 1,2-litraisesta nelisylinterisestä vastaavasti 84 hv ja 118 Nm. Kumpaankin moottoriin voi valita joko viisiportaisen manuaalivaihteiston tai viisiportaisen automaatin.

Turvallisuutta ja mukavuutta runsain varustein

8-tuumainen kosketusnäyttö, iOS ja Android-yhteensopivuus, langaton matkapuhelimen lataus ja tukku mobiilipalveluita viimeistään tekevät Hyundai i10:stä vahvan haastajan mille tahansa kilpailijalle.

Turvavarustelu nousee harvemmin ostopäätösten ratkaisijaksi, mutta Hyundai i10 tuo sitäkin mukanaan reilusti. Hyundain älykkäät järjestelmät valvovat kuljettajan tukena kaistalla pysymistä, nopeusrajoituksia ja kuljettajan vireystilaa. Törmäyksen esto suojaa myös kevyttä liikennettä, kun se esteen havaitessaan pyrkii välttämään törmäyksen. Vastaantulijan valoihin mukautuvat ajovalot ovat mukavuutta parhaimmillaan syyssateiden kasteleman tienpinnan häikäistessä illan ja yön pimeydessä.

Hyundai i10 esitellään suurelle yleisölle Frankfurtin autonäyttelyssä syyskuun toisella viikolla ja sen jälkeen odottelemme mahdollisuutta päästä tutustumaan uutuuteen koeajon merkeissä.

Teksti: Eila Parviainen Kuvat: Hyundai

Luetuimmat