22.12.2016

Parempi varikkokäynti analytiikalla – Williams luottaa biometriikkaan

Williams biometriikka

Biometriikka ei ehkä kuulosta jännältä, mutta sen avulla pyritään varmistamaan sekunnin murto-osien etu F1-taistossa.

Kauden 2016 nopein varikkopysähdys meni Williams Martini Racingin nimiin, sillä 1,92 sekunnin pysähdyksellä pokattiin DHL Fastest Pit Crew -palkinto brittitiimin nimiin. Formulat eivät kuitenkaan siedä laakereillaan lököttelyä, joten Williams ponnistelee kohti parempia suorituksia nyt digitaalisia liiketoimintaratkaisuja tarjoavan Avanaden kanssa.

Avanade on tallentanut Williamsin tiimijäsenten biometristä dataa (mm. pulssi, hengitystiheys, lämpötila) jo kaudella 2016. Tiimiläisten yksilöllinen data on tämän jälkeen ladattu Microsoft Azure -tietokantaan, josta sitä voidaan prosessoida Microsoft Power BI -datavisualisointiteknologialla ja tuoda esitettäväksi Avanaden omalla Biometrics Analytics Dashboard -työkalulla.

Näppärältä kuulostavien tuoteratkaisujen takana piilee kuitenkin pyrkimys parempaan suorittamiseen. Biometriikkaa analysoimalla voidaan selvittää täydelliseen varikkopysähdykseen tarvittavia tekijöitä. Samalla tietoja voidaan kohdistaa yksilön henkilökohtaisen harjoitusohjelman kehittämiseksi. Tiedot saattavat esimerkiksi suositella harjoittelua tietyllä sykealueella nopeamman palautumisen saavuttamiseksi.

Williams biometriikka

– Avanaden kanssa työskentely mahdollistaa varikkopysähdysten tehostamisen entisestään sekä auttaa meitä hyödyntämään dataa kilpailuedun säilyttämiseksi. Varikkotiimimme suorituskyvyn optimoinnin tavoite on yltää kauden 2017 nopeimpiin pysähdysaikoihin ja näin auttaa Valtteria ja Lancea suoriutumaan ajoradalla entistä paremmin, kommentoi Gemma Fisher, Williams-tallin Human Performance Specialist.

– Käyttämällä Microsoftin teknologiaa biometrisen datan hyödyntämiseksi Williams pystyy parantamaan varikkopysähdyksiään entisestään vuonna 2017, ja olemme tästä hyvin innoissamme. Kun tiimi saa paremman käsityksen F1-varikkopysähdyksen monimutkaisista osatekijöistä, he voivat kohentaa yksilösuoritusta ja saavuttaa näin tärkeää kilpailuetua. Laitteiden saatavuus, pilven kustannustehokkuus ja digitaalisen analytiikan suorituskyky ovat parantuneet viime vuosina huomattavasti, minkä ansiosta entistä useammat organisaatiot voivat tehostaa ja kehittää toimintaansa datan analysoinnin ja sen pohjalta tehtävien päätelmien pohjalta, sanoo puolestaan Avanade Suomen innovaatiojohtaja Johanna Juuvinmaa.

Avanade ja Williams Martini Racing ovat tehneet yhteistyötä jo vuodesta 2015. Yhtiö vastaa muun muassa tallin uudesta verkkosivustosta ja se on myös kehittänyt Williamsille työkalun rengasoptimointia varten.

Lähde: Avanade Kuvat: Glenn Dunbar/Williams

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat