20.7.2016

Volkswagen lopettaa dieselpanostuksen Yhdysvalloissa

Kinkkutemppu

Tahrattu maine, kiristyvät päästörajat ja vuosikymmenen vaihteessa häämöttävät sähköautot ovat saaneet Volkswagenin luopumaan dieseleiden ilosanoman levittämisestä.

Päästöhuijauskriisin myötä Volkswagenin panostukset dieseleiden markkinaosuuden edistämiseksi vaimenevat Yhdysvalloissa. Volkswagenin Yhdysvaltain pääjohtaja Hinrich Woebecken kertoi Automotive Newsille, että valmistaja jatkaa dieseleiden myymistä Yhdysvalloissa, mikäli ne saavat viranomaisten hyväksynnän, mutta autovalmistajan oletuksena on, ettei sen aiempi merkittävä markkinaosuus dieselmarkkinoista palaudu.

Aiemmin saksalaisvalmistaja hallitsi leijonanosaa Yhdysvaltojen dieselmarkkinoista ja vastaaasti dieselajoneuvot muodostivat viidenneksen Volkswagenin myynnistä. Osana Volkswagenin strategiaa on harkita dieseleiden asemaa vuoden 2019 jälkeen, sillä erityisesti typpioksidien päästörajat kiristyvät entisestään, aiheuttaen lisäkuluja.

– Vuoden 2019-2020 säädökset tulevat olemaan niin tiukkoja, että olisimme joutuneet etsimään vaihtoehtoja joka tapauksessa. Päästöskandaali vain pakottaa meidät aikaistamaan päätöksiä, Woebcken kommentoi.

Nyt yhtiö pyrkii rakentamaan rapistunutta markkinaosuuttaan uudelleen Yhdysvaltoihin saapuvan Golf Alltrackin ja Meksikossa rakennettavan pitkän akselivälin Tiguanin avulla. Vuonna 2020 puolestaan alkavat ensimmäisten MEB-alustarakenteeseen perustuvien sähköautojen toimitukset.

Lähde: Automotive News Kuva: Moottorin arkisto

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Luetuimmat