28.4.2022

Yamaha XSR125 Legacy – tyylikästä retrohenkeä 16-vuotiaille

Yamaha XSR125 Legacy

Yamaha esittelee retrohenkisestä XSR125-moottoripyörästään pinnavanteilla ja tyylikkäillä yksityiskohdilla viimeistellyn Legacy-erikoismallin.

Legacyn lähtökohtana on vuonna 2021 lanseerattu Yamaha XSR125. Siinä on sama muuttuvalla venttiiliajoituksella varustettu yksisylinterinen ja nestejäähdytteinen nelitahtimoottori kuin esimerkiksi Yamaha R125-sporttimallissa ja MT125-nakumallissa.

Tehoa on tarjolla A1-korttiluokan sallima maksimi 11 kilowattia eli 15 hevosvoimaa. Valmistajan mukaan malli sopii kaiken tasoille kuljettajille, jotka hakevat helposti lähestyttävää, vahvasti vääntävää ja tyylikästä moottoripyörää.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Perustekniikka mutta uusi ulkonäkö

Perusmallin alumiinivaluvanteet on Legacyssa korvattu tyylikkäillä kullanvärisillä pinnavanteilla, jotka samalla ovat kevyemmät. Renkaiksi on vaihdettu karkeampikuvioiset Metzeler Karoo -katurenkaat, jotka tarjoavat riittävän pidon asfaltilla mutta myös soralla.

Erikoisväritys ja grafiikat sopivat yhteen uusien vanteiden kanssa ja tuovat näyttävän ilmeen pyörälle. Äänenvaimentimen suojus on vaihdettu näyttävämpään kaksiosaiseen alumiinisuojukseen.

Yhtenäinen ulkoasu Yamahan XSR-perheen kanssa

Muulta tekniikaltaan Legacy on yhteneväinen perusmallin kanssa. Deltabox-runko takaa kevyen käsiteltävyyden sekä tarkan ohjattavuuden. Etuhaarukka on halkaisijaltaan 37-millimetrinen USD-teleskooppi. Pyöreä ajovalo perustuu led-tekniikkaan samoin kuin takavalo. Mittaristona on pyöreä lcd-mittari. Hieman porrastettu istuin muokkaa siluetin Yamahan retroperheeseen sopivaksi.

Tarjolle tulee vain yksi värivaihtoehto; Historic Black kullanvärisillä vanteilla. Uutuus saapuu Yamaha-jälleenmyyjille toukokuussa 2022. Hinta 5927 euroa.

Teksti: Janne Huhtala Kuvat: Yamaha

Luetuimmat