Ajoneuvot Uutinen 7.1.2015

Ariel Nomad tekee metsätiestä paratiisin

Asfalttiradoilla loistanut Ariel Atom saa maastohenkisen sisarmallin.

Kaksituhattaluvun alussa perustettu Ariel Motor Company on keskittynyt pelkistettyihin rataleluihin. Peittämättömän putkirungon ja avoimien pyörien ansiosta formulamaiset autot ovat olleet erittäin keveitä, nopeita. Ainakin Iso-Britanniassa Atom-nimellä myytävät autot ovat myös katulaillisia.

Arielin uusin lelu on taannoisia rantakirppuja etäisesti muistuttava Nomad. Uutuustuotteessa on paljon Atomeista tuttua, mutta nyt teräsputket muodostavat suojakehikon ohjaamon päälle.

Nappularenkaiden ja suurten joustovarojen ansiosta Nomad lienee kotonaan hiekkakuopilla ja sorateillä. Takapyörien päällä on Hondalta lainattu 2,4-litrainen K24-moottori. Se tuottaa 235 hevosvoimaa ja 300 newtonmetrin vääntömomentin. Ariel ilmoittaa vain 670 kiloisen Nomadin ehtivän sataseen vain 3,4 sekunnissa.

Nomadin lisävarustelista on harvinaisen kattava sekä rehellinen. Tarjolla on muun muassa kolme erilaista tuulilasia, FIA-hyväksyttyjä turvavöitä, laaja valikoima eri olosuhteisiin sopivia jousituksia sekä esimerkiksi konepelti.

Toistaiseksi Ariel Nomad lienee rekisteröitävissä ainoastaan Iso-Britannian tieliikenteeseen.

 Teksti: Lauri Ahtiainen, kuvat ja video: Ariel Motor Company

 

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat