Audi A3 Sportback 30 g-tron

Ajoneuvot Uutinen 21.9.2020

Audi A3 Sportback 30 g-tron tarkoittaa kaasua premiumilla

Audi A3 Sportback 30 g-tron tuo yhden kaasukäyttöisen vaihtoehdon lisää ja erityisesti premium-kaasuautojen markkinoilla riittääkin tilaa. Matkaan mahtuu noin 18 kilogrammaa kaasua ja 9 litraa bensiiniä.

Kaasukäyttöistä etsiville uusi Audi A3 Sportback 30 g-tron tarkoittaa hyviä uutisia. Näin on erityisesti mikäli kaasukäyttöisten premium-luokka kiinnostaa, mutta A4 ja A5 -mallistot asettuvat liian kalliiksi tai suuriksi. Hinta Suomessa ei ole vielä selvillä, mutta Saksassa A3 Sportback g-tron maksaa noin 30 000 euroa.

Audin kaasumalli, Audi A4 Avant g-tron, on ollut viimeksi vuonna 2018 Moottorin koeajossa. Sen jälkeen koko A4-mallisto, mukaan lukien sisarmalli A5, on uudistunut täysin ja nyt siis myös A3.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Moottorina on nelisylinterinen noin 130-hevosvoimainen 1.5 TFSI, joka tarjoaa tasan 200 newtonmetriä huippuvääntöä jo kierrosluvulla 1400 kierrosta minuutissa. Muuttuvageometrinen turboahdin ja Miller-työkierto ovat jo tuttuja Volkswagen-suvun jäsenissä, mutta auttavat tehokkuutta. Maakaasukäyttö sallii puristussuhteen 12,5:1 ja moottorin kantta, polttoaineensyöttöä, ahdinta ja katalysaattoria on muokattu tätä varten.

Voima välitetään etupyörille 7-pykäläisen S tronic -automaattivaihteiston kautta. Nelivetoista quattro-mallia ei siis tästäkään ole saatavilla ja syyn ymmärtää poikkileikkauskuvaa katsellessa – tilaa ei ole.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Audin 30 g-tron kiihtyy paikaltaan 100 kilometrin tuntinopeuteen 9,7 sekunnissa ja huippunopeutta on yli 200 kilometriä tunnissa. Maakaasun (CNG) keskikulutukseksi on ilmoitettu noin 3,5 kg/100km. Bensiinitankin edestä löytyy noin 4 kilogrammaa vetävä kaasutankki ja tavaratilan alla on kaksi noin 7 kilogrammaa vetävää kaasutankkia, joten yhteensä matkaan pitäisi mahtua suurin piirtein 18 kilogrammaa kaasua.

Polttoainetankin koko on 9 litraa. Täysin tankein tämä tarkoittaa yhdistettynä toimintamatkana bensiini- ja kaasukäytöllä noin 450 kilometriä. Auto valitsee käyttämänsä polttoaineen automaattisesti, joten kuljettajan ei tarvitse huolehtia asiasta.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Tuttu ja turvallinen

Muuten Audi A3 Sportback 30 g-tron on hyvin samankaltainen muun malliston kanssa. Ajettavuus, sisätilat, tietoviihdejärjestelmä ja esimerkiksi ajovalot ovat hyvin pitkälti tuttuja muusta A3 Sportback -mallistosta. Tavaratilan koko on, takaistuimien asennosta riippuen, välillä 280 ja 1 100 litraa.

Ainakin Saksassa uuden g-tron mallin vakiovarusteuun kuuluvat muun muassa digitaalimittaristo, 10,1-tuumainen kosketusnäyttö tietoviihdejärjestelmän käyttöön, nahkainen monitoimiohjauspyörä sekä pitkä rivi Audin kuljettajaa avustavia järjestelmiä. Lisähinnasta on saatavilla esimerkiksi adaptiivinen vakionopeudensäädin kolmialueilmastointi, heijastusnäyttö ja panoraamalasikatto. Samoin Saksassa on tarjolla kolme eri vaihtoehtoa sisätilojen ja ulkokuoren osalta, joita voi yhdistellä vapaasti.

Audi A3 Sportback 30 g-tron

Suomessa joudumme vielä hetken odottelemaan, mutta hinnasto päivittynee tännekin piakkoin. Ensimmäisiä autoja odotetaan Eurooppaan nimittäin vielä tämän syksyn aikana.

 

Kuvat ja lähde: Audi

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Audi

Kaikki koeajot

Uusimmat