Ajoneuvot | Uutinen | 10.1.2019

Bentley sai uhkavaatimuksen – kahdessa vuodessa kannattavaksi tai…

Kannattavuusongelmiensa kanssa kamppaileva luksusmerkki on tiukan paikan edessä.

Jaa artikkeli

Volkswagen Groupin pääomistajat, eli Piechin ja Porschen perheet ovat ottaneet tiukasti kantaa konsernin luksusmerkki Bentleyn menestykseen, tai pikemminkin sen puutteeseen, Automotive News Europe kertoo.

Jokaisen konserniin kuuluvan automerkin on kannettava kortensa yhteiseen kekoon tulojen muodossa.

– Bentleyn osalta tämä ei toteudu tällä hetkellä, emmekä ole tyytyväisiä, toteaa Frakfurter Allgemeine Zeitungin haastattelema omistajaperheiden puhemies Wolfgang Porsche.

Korjausliikkeiden aika alkaa heti, sillä tuloksia odotetaan pian.

Monta syytä tukalaan tilanteeseen

– Aikaa on vuodesta kahteen, toteaa puolestaan omistajaperheiden toinen puhemies Hans Michel Piech.

Volkswagen Groupin hallintoneuvoston edustajien näkemys ei jää epäselväksi, mutta toistaiseksi ei ole varmuutta, mitä tapahtuu, jos Bentley ei täytä sille asetettua tavoitetta määräajan puitteissa.

Tiukkoja kannanottoja pidetään hivenen yllättävinä, sillä konsernimerkeistä esimerkiksi Seatin tappiollisuutta tiedetään siedetyn useita vuosia ilman julkisia näpäytyksiä.

Bentleyn talousluvut eivät ole marittelevaa luettavaa. Vuoden 2018 ensimmäisen yhdeksän kuukauden aikana takkiin tuli peräti 137 miljoonaa euroa. Edeltävänä vuonna samainen ajanjakso poiki vielä positiivista kassavirtaa.

Tukalaan tilanteeseen on esitetty useampia syitä. Manner-Euroopasta hankittavista tuontiosista riippuvaisen autovalmistajan kannalta merkittävimpinä pidetään Continental GT-mallin odotuksia vaisumpaa menestystä, punnan ja euron välisiä kurssimuutoksia sekä edessä häämöttävää Brexitiä, joka johtanee Britannian eroamiseen Euroopan unionista.

Lähde: Automotive News Europe Kuvituskuva: Moottorin arkisto/Lauri Ahtiainen

Jaa artikkeli

Keskustelu