26.4.2024

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä 2024 järjestetään Lahdessa

Kuva Janne Huhtala ja Riku Routo

Perinteinen moottoripyöräkauden suurkokoontuminen ja monelle motoristille kauden avauksena toimiva Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä järjestetään 18.5.2024 Lahdessa.

Perinteinen, vuosittain järjestettävä Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä -suurkokoontuminen (HMKP) järjestetään tänä vuonna jo 45. kerran. Tapahtuma sai alkunsa vuonna 1977 nimellä Motoristin Kevätpäivä, ja se on kehittynyt vuosikymmenten aikana yhdeksi valtakunnan merkittävimmäksi motoristikokoontumistapahtumaksi. 

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Paikalle jopa 5000 motoristia

Tapahtuman järjestelyvastuu vaihtuu vuosittain, ja tänä vuonna vastuu järjestelyistä on Suomen Moottoripyörämuseolla. Lahteen odotetaan arviolta 5000 motoristia ja lisäksi runsasta joukkoa moottoripyöräilystä kiinnostuneita kävijöitä sekä MP-paraatireitin varrelle runsaasti yleisöä. Tapahtuman suojelijana toimii Suomen Motoristit ry SMOTO. 

Tapahtumapaikkana Suomen Moottoripyörämuseo

Suomen Moottoripyörämuseo on valittu monena vuonna Lahden suosituimmaksi matkakohteeksi. HMKP:n se järjestää nyt ensimmäistä kertaa. Moottoripyöräilyä seuraaville Suomen Moottoripyörämuseo ja sen perustaja Riku Routo ovat tuttuja. Routo oli jo vuonna 1980 perustamassa Mr. CeeCee-moottoripyöräliikettä Lahteen yhdessä Mato Valtosen ja Sakke Järvenpään kanssa. Neljä vuotta myöhemmin Routo perusti oman Riku Motor -moottoripyöräliikkeen, joka siis tänä vuonna juhlii 40-vuotista taivaltaan. Vuonna 2011 Maarit ja Riku Routo avasivat Suomen Moottoripyörämuseon ja sen yhteydessä toimivan Ace Cafen. Vuodesta 2022 alkaen Roudot ovat vastanneet Royal Enfield -moottoripyörien maahantuonnista.

Maarit ja Riku Routo

-Tänä vuonna sain suuren kunnian järjestää Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä -tapahtuma. Täysillä mennään ja tunnen itseni etuoikeutetuksi, kun olen saanut tehdä töitä moottoripyörien kanssa, joka on samalla intohimoni, sanoo Riku Routo ja toivottaa kaikki motoristit mukaan HMKP-tapahtumaan.

Hymyilevän Motoristin Kevätpäivä:

 

Aika: 18.5.2024 alkaen klo 10.00

Paikka: Veistämönkatu 1, 1510 Lahti (Suomen Moottoripyörämuseo)

Ohjelma:

10.00-12.00 Saapuminen

12.00 Tervetuliaispuheet

13.00-15.00 MP-paraati

15.00-18.00 Stagella tapahtuu (kiertovanteen luovutus, musiikkia, yhteistyökumppaneiden puheenvuoroja)

18.00- iltabileet, musiikista vastaa Dimitri Keiski Band

Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Paikalle kannattaa ruuhkien takia saapua hyvissä ajoin.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat