20.4.2024

Huutokauppahelmet – Opel Calibra Turbo ja aikamatka ysärille

Teksti Aake Kinnunen Collecting Cars
Kuva Collecting Cars
Opel Calibra huutokauppa

Opel Calibra on toki suomalaisille tuttu peli, mutta vähän ajettu autoyksilö Italiasta voi hyvinkin olla tämän vuoden mahdollisuus harrastajalle.

Suomalaisille Opel Calibraa ei juuri tarvitse esitellä. Automallilla on kunniakas rooli Uudenkaupungin autotehtaan historiassa Saabien ja Porschejen välissä, vaikka valmistusasioista jouduttiin vääntämään kättä oikeudessa saakka. Calibraa valmistettiin alkuvuosina myös Opelin kotikonnuilla Rüsselsheimissa.

Opel Calibra huutokauppa

Tekniikka Opelin aerodynaamiseen coupéen lainattiin Vectrasta ja markkinamielessä uutuus sijoitettiin samaan lokeroon, jossa Manta oli ollut. Perusmallien ilmanvastuskerroin 0,26 oli pitkään alan paras ja se oli pitkälti sulavan muodon sekä tuulitunnelissa testattujen paneelien yhteistulos. Opel kehitti myös Hellan kanssa uuden ajovaloumpion, joka auttoi osaltaan keulan muotoon.

Opel Calibra huutokauppa

2,0-litraisiin nelisylinterisiin enimmäkseen nojaava moottorivalikoima sisälsi kaksi merkittävää poikkeusta. Toinen oli 2,5-litrainen V6, joka toi hiukan jaloutta kutoskoneen muodossa, sekä aikakaudelleen räävitön 2,0-litrainen turbo, jonka 204 hevosvoimaa pidettiin kurissa nelivedolla.

Opel Calibran tuotantomäärä vuosina 1989-1997 oli reilut 239 000 autoa.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1993 Opel Calibra Turbo

Italiassa listattu Opel Calibra Turbo on ollut yli 10 vuotta samalla omistajalla ja autolla on ajettu yli 30 vuoden aikana vain 33 608 kilometriä. Viimeisin huolto oli helmikuussa 2023, jolloin autolle tehtiin öljyhuollon lisäksi jakohihnan vaihto. Auton mukana tulee ohjekirja, huoltokirja, vararengas ja joukko kuitteja. 16-tuumaisilla vanteilla on Uniroyalin Rallye RTT-2 -renkaat.

Opel Calibra huutokauppa

Harmaassa sisustassa on nelipuolainen ratti, jälkiasenteinen äänentoisto italodiskon luukuttamiseen sekä ilmastointi. Myös ahtopainemittari kuuluu asiaan. Kuvien perusteella auton sisustan kunto ei ole merkittävässä ristiriidassa ilmoitetun ajomäärän kanssa.

Musta maalipinta on hyvässä kunnossa, heijastellen auton kilometrejä. Myös konetila näyttää olevan vastaavassa kunnossa ja moottorivaihtoehto on koko malliston mielenkiintoisin. Valmistenumeron perusteella auto on ilmeisimmin valmistettu Saksassa.

Opel Calibra huutokauppa

Olisiko vähän ajettu Opel Calibra sopiva esimerkiksi intohimoisen opelistin museoaihioksi?. Auto on huutokaupattavana Collecting Cars -palvelussa.

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat