11.3.2023

Huutokauppahelmet – Opel Calibra Turbo ahtaa sulavasti

Opel Calibra Turbo huutokauppa youngtimer

Ilmanvastuskertoimeltaan mainio Opel Calibra liittyy myös Suomen autohistoriaan kiinteästi. Nyt myynnissä on nelivetoinen turbo.

Opel Calibra asettuu saksalaismerkin mallistossa Manta B:n ja Astra G:n välimaastoon. Aerodynaamisesti sulavalinjainen coupé oli haluttu ja aikakaudelleen sopivasti räväkkä. Tekniikan peruspalikat autolle lainasi ensimmäisen polven Vectra.

Calibran valmistuskausi sijoittuu vuosille 1989–1997. Kapasiteettiongelmien takia Rüsselsheimin lisäksi autoja valmistettiin Suomessa Uudessakaupungissa, vaikka General Motorsin ja Saab-Valmetin tehtaan yhteiselo ei ollut pelkkää ruusuilla tanssimista.

Opel Calibra Turbo huutokauppa youngtimer

Moottorivalikoiman huipulla oli tehojen puolesta 2,0-litrainen turboahdettu mylly, joka vei kärkisijan muuten jalommalta V6:lta. Voimalinjan jatkona oli kuusivaihteinen manuaali ja neliveto.

Myöhemmin Calibra sai kasvojenkohotuksen ja autolla ajettiin suomalaisvoimin (Keke ja JJ) myös DTM:ssä.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

1992 Opel Calibra

Eteläisessä Ranskassa myytävä Opel Calibra Turbo on malliston huipulta suoraan lamavuosien aikakaudelta. Heinäkuussa 1992 rekisteröity auto on rullannut 115 717 kilometriä ja sen myyjänä on kaikkiaan kolmas omistaja. Mukana tulee leimattu huoltokirja, ohjekirjat ja maaliskuuhun 1993 yltävä huoltohistoria.

Opel Calibra Turbo huutokauppa youngtimer

Myytävä auto on musta ja se on maalattu uudelleen, joten maalipintaa luonnehditaan pääosin erinomaiseksi. Etupuskurissa on tosin jälki kuljettajan puolella. 16-tuumaisilla Turbo-vanteilla on Uniroyalin RainSport 3 -renkaat.

Sisusta on mustaa nahkaa ja varusteisiin kuluu ulkolämpötilamittari, digikello, sähköpeilit sekä lämmitettävät istuimet. Radioksi on vaihdettu Pioneerin yksikkö, jossa on USB- ja Aux-liittimet. Sisustan kuntoa luonnehditaan hyväksi ikään ja kilometreihin nähden. Kojelaudassa on kolme halkeamaa. Hallintalaitteissa näkyy lievää kulumaa ja istuinten nahkaverhoilussa on ryppyjä. Autossa ei kuitenkaan ole havaittuja vikoja.

Opel Calibra Turbo huutokauppa youngtimer

Calibran edellinen huolto oli joulukuussa 2022, jolloin autoon vaihdettiin muun muassa kannentiiviste ennaltaehkäisevästi. Samassa yhteydessä vaihdettiin myös jakohihna ja vesipumppu sekä kytkin, ja tehtiin autolle normaali kausihuolto.

Opel Calibra Turbo huutokauppa youngtimer

Opel Calibra Turbo on 204 hevosvoimaa yhtä aikakautensa näyttävintä coupéa suurelta osin alkuperäisessä muodossa. Auto soveltuukin hyvin nuorempaa klassikkoa etsivälle, viikonloppuautoa kaipaavalle tai kesän pidempiin autoretkiin. Collecting Carsissa listattu auto sijaitsee Ranskan La Sauvetat-Du-Droptissa.

Lähde ja kuvat: Collecting Cars Teksti: Aake Kinnunen

Luetuimmat