Mercedes-Benz_eSprinter

Ajoneuvot Uutinen 30.12.2019

Düsseldorf sähköistyy – Mercedes-Benz eSprinterin valmistus on alkanut

Mercedes-Benzin Düsseldorfin tehtaalla on valmistettu pakettiautoja lähes 60 vuoden ajan. Askel uuteen tehtaalla otettiin sen ensimmäisen sähköpakettiauton valmistuttua 12.12.2019.

Mercedes-Benzin Düsseldorfin tehtaalla on valmistettu pakettiautoja vuodesta 1962 lähtien. Nyt tehtaalla on kuitenkin siirrytty uuteen aikakauteen, sillä 12.12. linjastolta valmistui ensimmäinen täyssähköinen eSprinter.

Mercedes-Benz_eSprinter

Tähtimerkki aloitti uudistuneen Sprinterin valmistamisen keväällä 2018 ja täyssähköversio eSprinteristä esiteltiin tämän vuoden puolella. Uuden Sprinterin valmistuslinjaston mahdollistamiseksi Mercedes-Benz on varustanut uudelleen Düsseldorfin tehdastaan muutaman vuoden ajan, kertoo Autoblog.com. Investointiin on kulunut arviolta 330 miljoonaa euroa.

Mercedes-Benz_eSprinter

Puhtaasta sähköautolinjastosta ei ole silti kyse, eli työntekijät voivat rakentaa samalla linjastolla bensiinillä, dieselillä ja sähköllä toimivia autoja.

Työntekijäpuolella sähköistyminen näkyy saksalaisvalmistajan tekemisessä laajemmin, sillä jopa 2 400 työntekijää on koulutettu toimimaan sähköteknologian parissa.

Ensimmäisen sukupolven sähköisen Sprinterin kokonaismassa on 3 500 kilogrammaa ja tavaraa mahtuu kyytiin parhaillaan 10,5 kuutiometrin verran. eSprinter on aina etuvetoinen ja moottori tarjoaa suurimmillaan 85 kilowattia tehoa.

Mercedes-Benz_eSprinter

Ajoakkuvaihtoehtoja on kaksi, 55 tai 35 kilowattituntinen. Suuremmalla akulla toimintamatkan kerrotaan olevan 168 kilometriä suurimman sallitun, eli 891 kilogramman kuorman kanssa. Pienemmällä akulla toimintamatka jää 115 kilometriin, mutta nostaa auton kantavuuden 1 040 kilogrammaan.

Pikalatauksella akkujen kerrotaan latautuvan 0–80 prosenttiin puolessa tunnissa. Nopeusrajoitinta voi säätää ja parhaillaan eSprinter tarjoaa 120 km/h huippunopeuden.

Lähteet: Mercedes-Benz, Autoblog Kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat