Škoda Rapid

Ajoneuvot Uutinen 9.5.2017

Katso tarkkaan – Škoda Rapid uudistui sisältä ja ulkoa

Rapidin kevät pähkinänkuoressa: uusi ilme ja 1.0 TSI korvaa aiemmat 1,2-litraiset bensiinimoottorit.

Optimistisesti nimetty Škoda Rapid on kevään kunniaksi liikkeellä hiukan pirteämmällä ilmeellä. Faceliftin kunniaksi malli saa samalla uuden moottorivaihtoehdon ja joukon uusia varusteita. Uudistukset koskevat myös pystyperäistä Škoda Fabia Spacebackia.

Škoda Rapid Spaceback

Uutta ulkonäköä on haettu muotoilemalla sumuvalot uudelleen, ja varustelusta riippuva kromilista niiden välissä pyrkii huijaamaan silmää, että auto on mittojaan leveämpi. Lisävarustelistalta löytyy Ambitionissa ja Stylessä sumuvalojen kaarreajotoiminto. Ambition-varusteasosta alkaen lisävarustelistalta löytyvät myös kaksois-xenonit, vilkkujen ja päivänajovalojen ollessa ledit. Takana Škoda on tyytynyt sävyttämään takavalot savuisiksi, antaen perälle sporttisemman ilmeen.

Škoda Rapid

Uutena moottoriversiona mallistoon tulee 3-sylinterinen 1.0 TSI ahdettu bensiinimoottori. Škoda kehuu molempien moottoreiden painavan 10 kilogrammaa aiempia 1,2-litraisia vähemmän, huomion ollessa luonnollisesti myös viilatussa kulutuksessa. Moottori on saatavilla kahtena versiona: 95 hevosvoiman (4,4 l / 100 km) yhteydessä vaihteisto on 5-vaihteinen manuaali tai 7-pykäläinen DSG, 110 hevosvoiman (4,5 l / 100 km) yhteydessä on tyytyminen 6-vaihteiseen manuaalihämmentimeen.

Škoda Rapid ja Rapid Spaceback

Matkustamossa ovien somisteet, mittaristo ja lämmityslaitteen ohjauspaneeli ovat saaneet uudet ilmeet ja myös varustelua on tarkistettu. Lisävarustelistalta löytyy wifi-ominaisuus matkustajien riemuksi ja takapenkkiläisiä hellitään kahdella vakiovarusteisella USB-portilla. Rapidin vakiovarusteisiin kuuluu nyt muualta Škoda-mallistosta tuttu ns. Multi-Collision Brake, jossa auto jarruttaa onnettomuuden jälkeen estääkseen lisätörmäyksiä. Saatavilla on hätäjarrutusavustin kaupunkitoiminnolla ja kuljettajan vireystilan tarkkailu.

Škoda Rapid

Škoda arvioi, että Rapidin edustama segmentti kasvaa peräti 50 prosentilla vuoteen 2020 mennessä, joten tilausta Fabian ja Octavian sisarmallille riittänee jatkossakin.

Škoda Rapid Spaceback

Lähde ja kuvat: Škoda

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Škoda

Kaikki koeajot

Uusimmat