ford sähköautot

Ajoneuvot Uutinen 10.2.2023

Käytettyjen autojen kaupassa muutama automerkki ylitse muiden

Maailmatilanne ja korkea inflaatio ovat heikentäneet käytettyjen autojen kauppaa. Vuoden alusta käytettyjen autojen kauppa hieman piristyi.

Kun uusien autojen ensirekisteröinnit ovat laahanneet pahasti maailmantilanteen vuoksi, myös käytettyjen puolella on tapahtunut kysynnän ja selkeästi myös myyntilukujen laskua. Tammikuussa käytettyjen autojen kauppa piristyi hieman.

Kotimainen vaihtoautojen ketju J. Rinta-Jouppi kertoo, että alkuvuoden käytettyjen autojen kaupassa muutama automerkki oli ylitse muiden. Myydyin automerkki J. Rinta-Joupin liikkeistä oli Ford Focus, toiseksi myydyin Skoda Octavia ja kolmanneksi myydyin oli Mercedes-Benz C-sarja.

Ford Focuksen kappalemääräinen myynti kasvoi J. Rinta-Joupin liikkeissä yli 30 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Toimitusjohtaja Juha Rinta-Joupin mukaan kauppaa vauhdittanut tekijä on ollut se, että autoliikkeen kysyntää vastaava varasto on kasvanut.

– Ostotoiminnassa huomioidaan jatkuvasti muuttuvan markkinan kysytyimmät merkit, mallit, käyttövoimat, korimallit, varusteet sekä ikä. Sen avulla autovarastomme vastaa kuluttajien kysyntää ja mieltymyksiä. Muuttuvassa markkinassa ajoneuvojen aktiivinen hinnoittelu on merkittävässä asemassa ja siihen olemme panostaneet voimakkaasti, jotta pysymme mahdollisimman kilpailukykyisenä.

J. Rinta-Jouppi myy myös moottoripyöriä ja niiden osalta vaihtomoottoripyörien myynti kasvoi lähes 80 prosenttia edelliskuukauteen nähden.

– Vaikka elämmekin vasta helmikuun alkua, on lähestyvä sesonki jo tuloksien valossa silminnähtävissä. Käytettyjen moottoripyörien kovin myyntipiikki tullaan todennäköisesti näkemään jo hyvissä ajoin keväällä, jolloin parhaat yksilöt tullaan viemään käsistä.

Lähde: J. Rinta-Jouppi

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat