Ajoneuvot Käyttötesti Toyota Corolla Cross 5.12.2023

Käyttötesti: Toyota Corolla Cross katumaasturoi kaupungissa vain 4,3 l/100 km

Toyota Corolla Cross -hybridin kulutus on alhainen, ajoi autolla missä tahansa.

Edellisissä väliraporteissa olemme jo useaan kertaan sivunneet Toyota Corolla Cross -käyttötestiauton alhaista polttonesteen kulutusta.

Syksyn myötä kuljettajat ovat vaihdelleet ja kilometrejä karttunut kiitettävään tahtiin, mutta bensapihiys on säilynyt. Auton oman ajotietokoneen – joka mittarivirheellä korjattuna näyttää varsin tarkasti oikeaa lukemaa – mukaan kulutuslukemat alkavat taajamassa usein nelosella, maantiellä viitosella ja janoisimmillaan auto on kesäisessä moottoritienopeudessa, missä bensaa kuluu seitsemisen litraa sataa kilometriä kohden.

Tämäkin on silti katumaasturiluokassa kohtuullista, lisäähän korkea kori ja henkilöautoa suurempi maavara aina käytännön ilmanvastusta.

Testikulutus alhainen

Mutta on kulutuksesta kertynyt tätäkin tarkempaa dataa, sillä kirjaamme jokaisen tankkauksen litrat sekä ajetut kilometrit ajopäiväkirjaan, kuten olemme tehneet – ja teemme vastedeskin – kaikkien käyttötestiautojemme kanssa.

Ennen talvirenkaisiin siirtymistä Corolla Crossilla ajettiin 17 194 kilometriä, ja kesärengaskauden keskikulutukseksi muodostui 5,7 l/100 km. Tämäkään lukema ei hirvitä, sillä joukossa oli paljon juuri sitä 120 km/h -moottoritieajoa.

Viimeistään loppuraportissa erittelemme tarkemmin, mikä ajo vei miten paljon polttonestettä – mutta hybridiautoille tyypillisesti päiväkirjassakin näkyy se, että litraa sadalla -lukemat ovat kaikissa olosuhteissa suhteellisen lähellä toisiaan.

Pihi myös kulutuslenkillä

Emme tyytyneet vielä tähänkään, vaan mittasimme autolle myös vakioidut testikulutuslenkit, joita käytämme autotesteissä ja -vertailuissa. Nekin puhuivat hybridimaasturimme taloudellisuuden puolesta: maantieajossa Corolla Cross vei 5,1 ja kaupungissa vain 4,3 litraa sadalla, eli juuri sitä luokkaa mitä ajotietokonekin on viestinyt.

Verrattuna aiemmin mittaamaamme, edellistä hybridijärjestelmän kehityspolvea edustaneeseen Corolla Hybrid 2.0 Touring Sportsiin,

Corolla Crossin kulutus on maantiellä 0,4 l/100 km suurempi, mutta kaupunkiajossa 0,3 l/100 km pienempi. Toyotan viidennen sukupolven hybridijärjestelmää voi siis kehua pihiksi, varsinkin suhteutettuna kelpo suorituskykyyn.

Mittausolosuhteet olivat kummassakin kesäiset, lämpötila vaihteli 18 ja 20 asteen välillä, joten ne ovat keskenään täysin vertailukelpoiset. Oma lukunsa on sitten Corolla Crossin pakkaskelin kulutus, johon otamme otteen seuraavien viikkojen aikana.

PS. Taannoisessa väliraportissa kirjoitin, miten varasin Toyotan huollon kätevästi Google-hakua käyttäen. Vasta tuon jälkeen havaitsin, että homma olisi sujunut vieläkin mutkattomammin auton oman My T -sovelluksen kautta, jota olemme käyttäneet testin alusta saakka. Tämän digioikopolun myötä maailma on taas yhtä askelta valmiimpi paikka.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat