Zero SR/F

Ajoneuvot Koeajo Moottoripyörät 25.12.2019

Koeajo: E-urheilullinen – Zero SR/F Premium

Urheilullinen Zero SR/F Premium -sähkömoottoripyörä haastaa kiihtyvyydessä jo perinteiset sporttipyörät. Hyvää: suorituskyky, ulkonäkö. Huonoa: autoveron osuus hinnassa, ohut tuntuma kaarreajossa.

Sähkömoottoripyörän suunnittelussa joudutaan tasapainoilemaan akkujen painon, suorituskyvyn ja toimintamatkan kesken. Zero on löytänyt hyvän tasapainon näiden ominaisuuksien välille uudessa Zero SR/F -mallissaan. Kiihtyvyys on lähes tehokkaimpien sporttipyörien luokkaa. Huippunopeus on rajoitettu 200 kilometriin tunnissa.

Zero SR/F

Vaatii totuttelua

Sähkömoottoripyörän kiihtyvyyden ja nopeuden arviointi on äänettömyyden ja vaihteettomuuden takia hankalaa. Vaikka painoa on 1 000-kuutioisen nakupyörän verran, pyörivien massojen vähäisyys korostuu mutkaan ajettaessa. Tuntuma on yhtä ”ohut” kuin ajaisi mutkaan perinteisellä moottoripyörällä kytkin pohjassa. Kun Zeroon tottuu, se on kuitenkin hauska kumppani mutkateille ja taajama-ajoon.

Zero SR/F

Täysin säädettävä jousitus toimii napakan urheilullisesti olematta liian pintakova. Jarrut tulevat yllättäen kiinalaiselta J-Juanilta. Ennakkoluulot kannattaa heittää romukoppaan, sillä kaksi sormea riittää etujarrun käyttöön kaikissa tilanteissa, ja tuntumakin on kohdallaan. ABS-jarrut huomioivat myös pyörän sivuttaiskallistuksen.

Zero SR/F

Sopii pienikokoiselle

Matalasta istuinkorkeudesta johtuen kuljettaja istuu ”pyörän sisällä”, ja polvikulma on jyrkkä. Pienikokoisille kuljettajille tämä on plussaa, kun taas isommat kuljettajat kaipaavat suurempaa istuinkorkeutta. Mittaristo on selkeä ja näyttää luotettavasti jäljellä olevan ajomatkan. Mittariston käyttöliittymä on yllättävän kankea siihen nähden, että toimintoja on suhteellisen vähän.

Zero SR/F

Premium-version ostaja saa kolmentuhannen euron lisähinnan vastineeksi kahvanlämmittimet, ilmanohjaimen ajovalon päälle, alumiiniset tangonpäät ja tärkeimpänä nopeamman latausjärjestelmän. Kun perusmallin akkujen lataus tyhjästä täydeksi kestää 4,5 tuntia, vie se Premiumissa vain 2,5 tuntia. Ajomatkaksi yhdellä latauksella ilmoitetaan taajamassa 259 ja maantiellä 158 kilometriä. Niihin pääseminen edellyttää säästeliästä ajotyyliä.

Zero SR/F

Harmillisesti sähkömoottoripyörien hinnassa on mukana myös autoveroa, joka Zeron kohdalla on 3 233 euroa. Korkean hinnan vastineeksi saa urheilullisen ja tyylikkään moottoripyörän, jossa perinteisen tankin paikalla on säilytystila pikkutavaroille.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Zero

Kaikki koeajot

Uusimmat