Ajoneuvot | Esittely | Uutinen | 23.3.2018

Kolmannen kerran premiumiksi: uusi Volkswagen Touareg

Volkswagenin haastavasti nimetty katumaasturi pistää jälleen vokaalit jonoon: uusi Touareg tuo uutta teknologiaa Wolfsburgin lippulaivaan.

Jaa artikkeli

Kaksi sukupolvea ja noin miljoona myytyä autoa antavat Volkswagenille hyvät eväät seuraavan sukupolven Touaregin suhteen. Saksalaismerkin lippulaivakatumaasturi on myös ensimmäinen uusi malli, joka esitellään maailmalle Kiinassa. Volkswagen Touareg löytääkin ostajansa useimmiten Kiinasta, Euroopasta ja Venäjältä.

Uusi Volkswagen Touareg

Uutta teknologiaa ja mukavuutta

Uuden sukupolven Touareg on luonnollisesti kasvanut myös ulkomitoissa. Malli on saanut lisää pituutta ja leveyttä tuodakseen matkustamoon entistä väljemmän tunnelman. Osoituksena tästä myös tavaratila on kasvanut 697 litrasta 810 litraan. Alumiinia ja suurlujuusterästä yhdistelevän rakenteen ansiosta Touaregin kori on kuitenkin 106 kilogrammaa edeltäjää kevyempi.

Uusi Volkswagen Touareg

Euroopassa Volkswagen Touareg saa aluksi kaksi V6-dieselmoottoria, joiden tehot ovat 231 ja 286 hevosvoimaa. Useammilla markkina-alueilla nähdään myös V6-bensiinimoottori (340 hv) ja V8-dieselmoottori (421 hv). Volkswagen mainitsee myös, että Kiinan markkinoille on tulossa 367-hevosvoimainen lataushybridi, mutta sen tarkasta saapumisesta Eurooppaan ei ole tietoa.

Uusi Volkswagen Touareg

Luvassa on myös uutta teknologiaa. Esimerkiksi 12-tuumainen virtuaalimittaristo on saanut parikseen peräti 15-tuumaisen Discover Premium -viihdejärjestelmän, ja yhdessä digitalisoitu matkustamo tunnetaan kauppanimellä Innovision Cockpit. Volkswagen on panostanut merkittävästi myös auton personoitavuuteen, jotta kuljettajan ei tarvitsisi mukautua niin paljon auton tapoihin.

Uusi Volkswagen Touareg

Tarjolla on esimerkiksi lämpökameraan perustuva yönäköavustin, tietyömaiden kaista-avustin, auton etupuolella risteävän liikenteen avustin sekä uudet mukautuvat IQ.Light-ledimatriisivalot. Suurikokoiselle katumaasturille on tavoiteltu myös näppärää ajettavuutta nelipyöräohjauksella ja elektromekaanisesti ohjatuilla kallistuksenvakaajilla.

Uusi Volkswagen Touareg

Uusi Touareg on osa Volkswagenin lähivuosien katumaasturirummutusta, johon kuuluvat esimerkiksi Tiguan, Tiguan Allspace, suosittu T-Roc sekä myöhemmin saapuva T-Cross.

Uusi Volkswagen Touareg

Volkswagen Touaregin strategiset mitat yhdessä paketissa.

Lähde ja kuvat: Volkswagen

Jaa artikkeli

Keskustelu