Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Ajoneuvot Uutinen 18.8.2019

Konseptista jäähyväisiksi: Rolls-Royce Ghost Zenith juhlii väistyvää mallia

Perinteikkään brittivalmistajan käsitys mallisarjan viimeisten autojen varustelusta poikkeaa hiukan muista autotehtaista. Rolls-Royce Ghost Zenith juhlii niin maailman parasta autoa kuin mallin esitellyttä konseptiautoa.

Yli sata vuotta sitten Rolls-Royce sai maineen maailman parhaana autona Silver Ghostilla. Mallin nykyisestä sukupuusta löytyy 2009 esitelty Ghost, joka pohjautuu saman vuoden konseptiautoon 200EX. Nyt malli on kuitenkin lähestymässä loppuaan ja ennen seuraavaa Ghostia nykyinen malli juhlii 200EX:n perintöä erikoiserän muodossa. Rolls-Royce Ghost Zenith on 50 kappaleen keräiltävä erikoiserä täynnä pieniä viittauksia menneeseen.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Rolls-Roycen mukaan ainoa verrattava edeltäjä automallille on 2016 nähty Phantom VII Zenith, joka juhlisti perinteikkään brittivalmistajan nykyhistorian avannutta täysikokoista Phantomia. Malli on sittemmin osoittautunut keräiltäväksi ja halutuksi, joten Ghost on luontainen valinta seuraavaksi zeniitiksi.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

200EX-konseptiauton perintö näkyy Ghost Zenitheissä konkreettisesti, sillä 200EX:n Spirit of Ecstasy on sulatettu Ghost Zenithien muistolaatoiksi. Samalla 200EX:n teknisestä piirroksesta on lohkottu 50 lähes abstraktiksi suurennettua palasta, joka koristaa Ghost Zenithin keskikonsolia taideteoksena. Auton ostaja voi valita itselleen mieluisan kohdan teknisestä piirroksesta, tehden omasta autostaan ainutlaatuisen. Toisaalta Ghost Zenithien oma Spirit of Ecstasy ja kojelautakello on varustettu Zenith Collection -kaiverruksin.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Rolls-Royce on halunnut samalla tuoda valaistut ovitaskut Ghost Zenithiin. Sinänsä tavallinen varuste on toteutettu tosin merkille sopivaan tyyliin, sillä valo heijastuu perforoidun nahan läpi. Ovien koristelistoissa on tarkoituksella kaksikuviotyyli, vihjaten auton luonteeseen etupenkkejä korostavana, mutta kuitenkin nelipaikkaisena autona.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Takaistuimissa näkyy Rolls-Roycen oman nahkaverstaan ammattilaisten kädenjälki, sillä istuinten kuviointi on viittaus vuoden 1907 Silver Ghostiin. Mikäli ostoslistalla on pidemmän akselivälin Ghost, jatkuu kirjailu aina Spirit of Ecstasyn silhuettia kohti.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Tavallisella akselivälillä varustetun Ghostin ostajien ei kannata vaipua epätoivoon, sillä heitä hellitään uudella versiolla Rolls-Roycen hämmästyttävästä tähtikuviokatosta. Tällä kertaa kuituoptiikalla toteutettuun tähtitaivaaseen on lisätty tähdenlentoja, jotka syttyvät satunnaisesti matkustajien hämmästykseksi. Katossa on yhteensä yli 1 340 yksilöllisesti käytettävää ja käsin punottua kuituoptiikkavaloa.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Ulkoisesti Rolls-Royce Ghost Zenith Collection muistuttaa Phantom Zenithejä, kiitos kolmen kaksivärisen maaliyhdistelmän. Iguazu Blue yhdistyy Andalusian Whiten kanssa, Premiere Silver Arctic Whiten kanssa ja rohkea Bohemian Red stratovariusmaisen Black Diamondin kanssa. Satiinihopeainen konepeitto on peräisin 200EX:stä.

– Ghost on menestynein Rolls-Royce koskaan ja Zenith Collection toimii tärkeänä merkkipaaluna modernissa historiassamme, kiteyttää Rolls-Roycen toimitusjohtaja Torsten Müller-Ötvös.

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Rolls-Royce Ghost Zenith Collection valmistetaan brittimerkin kotitehtaalla Britannian Goodwoodissa ja valmistaja muistuttaa, että tilauskirjat ovat menossa jo kiinni pikapuolin.

Lähde ja kuvat: Rolls-Royce

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Rolls-Royce

Kaikki koeajot

Uusimmat