Lego B-ryhmä

Ajoneuvot Uutinen 6.5.2017

Lego joukkoistaa: kiinnostaisiko B-ryhmän paluu palikkamuodossa?

Tanskalaisfirman ideointipalvelussa pohditaan, kiinnostaisivatko Peugeot 205 T16 tai Lancia Delta S4 palikkamuodossa.

Tanskalaisen palikkayhtiön joukkoistuspalvelu Lego Ideas toimii alustana, jossa harrastajat, puuhastelijat ja jopa ne insinöörit kohtaavat Legojen parissa. Käytännössä mainio ideaportaali toimii siten, että harrastajien lähettämät Lego-suunnitelmat taistelevat keskenään suosiosta määräajan puitteissa.

Lego B-ryhmä

Mikäli projekti saa 10 000 puoltoääntä palvelun käyttäjiltä, pääsee projekti seuraavaan vaiheeseen, jossa Lego harkitsee suunnitelman kaupallista kannattavuutta. Tähän liittyvät niin immateriaalioikeudelliset lisenssit kuin käytettyjen palikoiden määrä ja laatu. Erityispalikoita kun ei kannata tehdä muutaman innostuneen fanin takia, mutta peruspalikoista koostettu hittituote onkin toinen juttu.

Autoharrastajien mieliksi Lego Ideas on tuottanut jo hiukan tulostakin. Lokakuussa Lego siunasi Caterham Seven 620R:n myytäväksi rakennussarjaksi saakka, ja ensimmäisen sukupolven Volkswagen Golf GTI on tällä hetkellä tarkasteltavana.

Lego B-ryhmä

Rallikansan riemuksi myös B-ryhmän kulmikkaat muodot ovat taipumassa hyvin Legojen kielelle. Käyttäjä AbFab1974 on nimittäin toimittanut suunnitelmat Peugeot 205 Turbo 16:n ja Lancia Delta S4:n rakennussarjoista. Hiukan alkuperäisiä kapeammat autot näyttävät taustoineen lennokkailta dioraamoilta rallin rajuimmista aikakauden luomuksista. Ajatuksena on ollut sovittaa autot Legon nykyiseen Speed Champions -mallisarjaan.

Lego B-ryhmä

Projekteista Peugeot 205 T16 on edennyt jo yli 5 500 äänen ja vain viikko sitten aloitettu Lancia Delta S4 hätyyttelee sekin jo 1 000 äänen rajapyykkiä. Yksinkertaisilla rakennussarjoilla vaikuttaisi olevan myös hyvä tilaisuus menestyä Legon omasta arvioinnista. Äänestää rakennussarjoja voi kuka tahansa, kunhan ensin rekisteröityy Lego Ideas -sivustolle, vaikkapa sometunnuksia käyttäen.

Lego B-ryhmä

Autoharrastajien sydäntä lämmittävät myös monet muut projektit. Esimerkiksi ikoninen Chevrolet Bel Air on hyvässä vauhdissa yli 6 300 äänellään, eikä hilpeä Fiat 500 F ole merkittävästi perässä 5 600 äänen voimin.

Äänestäähän Lego Ideas -palvelussa voi tietysti vaikka kaikkia autoprojekteja, mutta on vain yksi B-ryhmä.

Teksti: Aake Kinnunen Kuvat: AbFab1974/Lego Ideas

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat