Esapekka Lappi

Ajoneuvot Moottoriurheilu Uutinen 2.1.2020

Lentävät suomalaiset M-Sportille: Lapin ja Sunisen sopimukset vahvistettiin

Esapekka Lappi ajaa ensi kaudella Teemu Sunisen tallikaverina M-Sportin Fordilla. Edellisen kerran Ford luotti kahden suomalaisen menestykseen vuonna 2011.

Pitkään huhuttu siirto vahvistui, kun M-Sport ilmoitti ensi kauden kuljettajinaan toimivan koko viime kauden ajaneen Teemu Sunisen ja yksittäisiä kilpailuja M-Sportin WRC-kalustolla kisanneen Gus Greensmithin lisäksi Esapekka Lapin, jonka ensi kauden suunnitelmat olivat lähellä kariutua Citroënin vetäydyttyä rallin MM-sarjasta.

Lappi ja Suninen ajavat täyden kauden ja Greensmith ajaa kaiken kaikkiaan yhdeksän MM-rallia WRC-Fiestalla: Monte-Carlon, Mexicon, Argentiinan, Portugalin, Sardinian, Suomen, Turkin, Saksan ja Walesin.

M-Sport hehkuttaa uuden kokoonpanonsa nuoruutta: kuljettajien keski-ikä on ainoastaan 25 vuotta, mekaanikkojen 30 vuotta ja tallipäällikkö Richard Millener on 35-vuotias.

Lapista tulee näin ollen tallin kokenein kuljettaja 34 MM-startillaan WRC-kalustolla. Kauas tästä lukemasta ei jää Suninenkaan, jonka tilillä on 26 lähtöä. Greensmith on päässyt ajamaan rallin kuninkuusluokan kalustolla ainoastaan kolme rallia.

Kolmas kerta toden sanoo?

Malcom Wilsonin pyörittämä M-Sport on luottanut aiemminkin suomalaisiin kuljettajiin, Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen kilpailivat Fordilla tallikavereina alkavaa ranskalaisdynastiaa vastaan vuosina 2006 ja 2007, kausilla 2008–2011 Grönholmin paikalle saapui Jari-Matti Latvala. Tuolloin suomalaiset eivät kyenneet maailmanmestaruutta saavuttamaan, mutta luotto lentäviin suomalaisiin on yhä tallessa.

– Esapekka on todistetusti voittaja, eikä hänen vauhdistaan ole epäilystäkään. Hän sijoittui toiseksi kolme kertaa viime kaudella, joten odotan innolla miten hän pääsee sinuiksi Fiestan kanssa, M-Sportin tallipäällikkö Richard Millener kertoo.

Millener kertoo myös, ettei olisi yllättynyt mikäli Suninen olisi mukana kärkikamppailussakin useamman kerran tänä vuonna.

M-Sportin tuoreelle suomalaiskaksikolle tallikaveruus ei ole uutta, Suninen kertoo heidän ajaneen Suomessa kartingia samassa tallissa.

Lähde: M-Sport Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat