Ajoneuvot | Uutinen | 29.5.2018

Luodinkestävä Škoda: panssaroitu Superb-farkku alkaen 137000 euroa

Jos arkielämä tuntuu joskus vaativalta, voisi luodinkestävä Škoda Superb Combi olla juuri sopivaa liioittelua. Panssaroitu perheauto ei jätä pulaan.

Jaa artikkeli

Škodan vähemmän tunnettuihin varustepaketteihin kuuluu auton panssaroiminen, mutta nyt sekin on mahdollista. Škoda UK ja brittiläinen suunnittelutiimi ovat kolmen vuoden kehitystyön jälkeen saaneet Škoda Superb Combin panssariversion valmiiksi ja ihan myyntiin saakka. Neljän viikon toimitusajalla ainakin Britanniassa saa nyt siis itselleen luodinkestävän Superb-farkun, jonka varsinainen varustelu tapahtuu saarivaltiossa.

Luodinkestävä Škoda Superb Combi panssaroitu panssari

Luodinkestävä Škoda pohjautuu Superb Combi-farkun 2.0 TDI:n 190 hevosvoiman versioon. Luonnollisesti ajoneuvon koria on muokattu kattavasti, jotta auto saavuttaa siviiliajoneuvoille suunnatun PAS300-ballistiikkaluokituksen. Luokitus määrittelee auton kestävän koko joukkoa yleisimpiä käsikaliipereja aina pistooleista kivääreihin. Niiden lisäksi ajoneuvolla on arkipäivässä sangen kelvollinen kestävyys räjähteitä vastaan. Materiaaleina ovat luodinkestävä lasi, suurlujuusteräs ja erilaiset komposiittimateriaalit.

Luodinkestävä Škoda Superb Combi panssaroitu panssari

Korin lisäksi auton jousitus, iskunvaimennus ja jarrut ovat saaneet lisää puhtia, sillä ballistiikkasuojaus tuo yleensä tullessaan melkoisesti lisämassaa. ”Stressaaviin tilanteisiin” liittyy usein myös tarve auton hallintaan kovillakin nopeuksilla. Superb kuitenkin säilyttää normaalin matkustamon, joten tilaa on edelleen viidelle matkustajalle ja koko joukolle tavaroita. Tärkeää on sekin, että auto näyttää ulospäin tavalliselta. Tämä perheauto ei jätä pulaan.

Luodinkestävä Škoda Superb Combi panssaroitu panssari

Škoda UK ei halua paljastaa ajoneuvon kaikkia ominaisuuksia julkisesti, mutta autossa on vaikeita tilanteita varten runflat-renkaat sekä sireeni- ja vilkkuvalojärjestelmä.

Auton hinta asettuu Britanniassa noin 137 000 euroon ja paikallisen Škodan mukaan autolla on normaali kolmen vuoden takuu…

https://youtube.com/watch?v=bhCzS_MLY3o

Lähde ja kuvat: Škoda UK

Jaa artikkeli

Keskustelu

Lisäkuvat