Ajoneuvot | Uutinen | 2.9.2018

Matkailuajoneuvoala kasvussa – kiitos autoverolain muutoksen

Positiivista kehitystä vauhdittaa osaltaan myös matkailuajoneuvojen laajentunut käyttäjäkunta.

Jaa artikkeli

Monimuotoiseen harrastamiseen soveltuva matkailuajoneuvo on nyt entistä useamman hankintalistalla. Autoverolain muutos, joka tarkensi autoverottoman matkailuauton kriteerejä, koetaan alalla positiivisena muutoksena.

Muutokset mahdollistavat matkailuautomallistojen laajentamisen. Jatkossa uusien matkailuautojen valikoimiin Suomessa voi tulla sellaisia malleja, joita aiemmin ei voitu rekisteröidä autoverottomiksi matkailuautoiksi. Tämä on toimialalle positiivinen asia, jonka vaikutukset nähdään vähän pidemmällä aikavälillä, toteaa Matkailuajoneuvotuojat ry:n puheenjohtaja Bo Karlsson.

Lahti Caravan 2016

Matkailuvaunutkin vihdoin myötätuulessa

Bo Karlsson on tyytyväinen myös matkailuvaunumyynnin kääntymiseen positiiviseksi tämän vuoden aikana.

Lahti Caravan 2016_Kabe Royal

– Tähän positiiviseen kehitykseen lienee useita syitä, joista ainakin yksi on vaunumallistojen pohjaratkaisujen kehittyminen paremmin asiakastarpeiden mukaisiksi, kertoo Karlsson.

Hänen mukaansa etenkin vaunujen etuosaan tehdyt keittiöt ovat nyt ostajien suosiossa.

Caravan 2017_Kabe

Caravan houkuttelee Lahteen

Syyskuussa SF-Caravan Lahden seudun ja Matkailuajoneuvotuojat ry:n yhteistyössä toteuteuttama Caravan on Suomen suurin matkailuajoneuvojen ja tarvikkeiden erikoisnäyttely, jossa tehdään merkittävä osa alan vuosittaisesta kaupasta.

Näyttelyn lisäksi tapahtumaan kuuluu perinteinen yhteistapaaminen, yöpymiset läheisillä leirintäalueilla ja lähialueilla sekä päivävierailut matkailuajoneuvoilla.

Kokonaisuus kerää messuviikonlopuksi Lahden seudulle yli 2 500 matkailuauto- ja vaunukuntaa ympäri Suomea. Messutapahtumassa vierailee vuosittain noin 18 000 kävijää.

Lähde: Lahden Messut Kuvituskuvat: Moottorin arkisto/Antti Hentinen

Lisätiedot tapahtuman verkkosivulta

Jaa artikkeli

Keskustelu