Mercedes-Benz logo valo

Ajoneuvot Uutinen 3.2.2016

Mersun tähti palasi Helsingin ylle – korjattiin yleisön pyynnöstä

Mercedes-Benzin pyörivä, valaistu tähti on ollut osa Helsingin Kampin katukuvaa jo vuodesta 1962.

Kampin Autotalon Mercedes-Benz tähti loistaa jälleen Helsingin kattojen yllä. Joulukuussa alas laskettu tähti ja huollettavana ollut pyörintäkoneisto asennettiin automerkin maahantuojan mukaan takaisin paikoilleen tänään.

a740555df0d6f194_org

Viime vuonna paikoilleen jämähtänyt tähti saatiin korjausurakan päätteksi jälleen pyörimään ja valaisemaan lähitienoota.

Runeberginkadun puoleinen tornitalon katolla tähti on sijainnut jo vuodesta 1962, joten paluulle oli kysyntää myös kaupunkikuvan kannalta.

Myrskyjen runnoma

Pitkään palvellut tähti on vuosien saatossa hohtanut myös sinisenä ja kaksi kertaa myrskytuulet ovat puhaltaneet sen kumoon.

Nykyinen tähti on halkaisijaltaan 4,5 m. Länsi- ja itäpuolella tornia sijaitsevat siniset Mercedes-Benz -tekstit saatiin myös palautettua alkuperäiseen muotoonsa.

Kaupunkilaiset kaipasivat takaisin

Kaupunkilaisten näkemys merkin kuulumisesta kaupunkikuvaan ei yksin riittänyt korjauspäätöksen syntyyn. Lisäksi korjauksen jouduttamiseen tarvittiin Facebookissa yli tuhat tykkääjää, kertoo maahantuoja.

Tähden paluu katolle juhlistaa osaltaan myös viime perjantaina 130 vuotta täyttänyttä autoa, eli Carl Benzin 29.1.1886 jättämää Patent-Motorwagenia koskevaa patenttia.

816cf0ac4a6c7735_org

Lähde ja kuvat Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat