MG4 XPower 320 kw teho neliveto

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 25.11.2023

MG4 XPower myös Suomeen: 435 hevosen taskuraketti alle 44000 euroa

MG4-mallisto laajenee nyt yltiötehokkaalla XPower-nelivetomallilla. Onko tässä sähköajan ensimmäinen taskusportti?

Kiinalaisen MG:n mallistoon liittyy nyt myös Suomessa MG4 XPower, joka on kahdella moottorilla varustettu versio MG4:stä. Malliston tehokkaimman titteli irtoaa 320 kilowatin (435 hv) nelivedolla. Vääntöä kahdesta sähkömoottorista saadaan yhteensä 600 newtonmetriä.

Yhdessä lähtöavustimen (launch control) kanssa MG4 XPower kiihtyy 0–100 km/h parhaimmillaan 3,8 sekunnissa. Tehtaan mukaan auton moottorien ohjausta on parannettu ja nelivetojärjestemä pystyy reagoimaan 200 millisekunnissa. Käytössä on myös tasauspyörästön lukkotoiminto XDS.

MG4 XPower 320 kw teho neliveto

Luonnollisesti dramaattinen lisäys auton tehoihin on vaatinut myös alustan uudelleensäädön. Etuakselin jousitusta on jäykistetty 25% ja taka-akselilla 10%. Muutokset on saatu aikaiseksi jousivakiota, kallistuksenvaimentimia ja iskunvaimennusta muokkaamalla. Jäähdytetyt etujarrulevyt ovat 345 mm ja takana vastaavasti 340 mm. 18-tuumaisilla vanteilla on Bridgestone Potenza -rengastus.

Regeneratiivisen jarrutuksen ohjelmistoa on päivitetty XPoweriin, jotta yhden polkimen ajo on mahdollista. WLTP-toimintamatka on 385 km.

Ulkoisesti MG4 XPower tekee eroa oranssien jarrusatuloiden ja mustan katon avulla. Uuden vannevaihtoehdon lisäksi XPowerista löytyy erikseen kuvissa näkyvä Hunter Green -värisävy.

MG4 XPower 320 kw teho neliveto

Rajoitetun erän MG4 XPowerin myynnistä vastaa Suomessa Hedin Automotive ja autolle myönnetään 7 vuoden tai 150 000 kilometrin takuu.

– Olemme varmoja, että MG4 XPower ravistelee markkinoita MG4 Luxury -mallin tapaan, osoittaen, että kompakti sähköauto voi olla edullinen, käytännöllinen ja loistava ajokyvyiltään, sanoo MG:n projektijohtaja Jon Höckerstedt Hedin Automotivelta.

Lähde ja kuvat: MG

Jaa artikkeli

Valmistajalta: MG

Kaikki koeajot

Uusimmat