Ineos Grenadier

Ajoneuvot Uutinen 4.7.2020

Onko uusi Defender sinulle liian hienostunut? Ineos Grenadier -maastoauto voi olla vastaus ongelmaasi

Täysin työkonemaisiksi maastoautoiksi suunnitellut autot ovat vähenemään päin. Isobritannialainen petrokemiayhtiö Ineos on päättänyt iskeä markkinarakoon uudella tosimaasturilla. Voiko Ineos Grenadier toimittaa alkuperäisen Land-Rover Defenderin virkaa?

Uusi Land Rover Defender ei lähtenyt täyttämään ensimmäisen sukupolven puolustajan jättämää aukkoa, vaan siitä muodostui hienostuneempi ajoneuvo, ainakin mikäli isobritannialaista Ineosia on uskominen.

Ineos on brittiläinen kemikaaliyhtiö. joka on erikoistunut polttoaineisiin. Nyt yhtiö on laajentanut myös autoteollisuuden puolelle.

Ineos Grenadier

Grenadierin muotoilussa näkyy vahvasti vaikutteita Defenderistä.

Vuonna 2017 Ineos Grenadier julkistettiin ensimmäisen kerran, ja valmistaja kutsui ajoneuvoa Defenderin pojaksi. Sittemmin yritys on pyrkinyt etääntymään Defenderistä Land Roverin suojattua ikonisen maastoauton tekijänoikeudet. Ulkomuodosta on kuitenkin vaikea olla näkemättä yhtäläisyyksiä alkuperäiseen Defenderiin.

Markkinaraon täyttäjä

Ineoksen tarkoituksena on täyttää markkinoilla aukko, jonka he katsovat muiden valmistajien jättäneen tyhjäksi.

– Grenadier-projekti aloitettiin huomaamalla useiden valmistajien hylkäämä hyötykäyttöisten maastoajoneuvojen aukko markkinoilla, Ineoksen toimitusjohtaja Sir Jim Ratcliffe toteaa.

Ineos Grenadier

Työpöytämäiseksi kuvaillun konepellin sivua on koristettu Grenadier-tekstillä.

– Tämä antoi meille teknisen suunnitelman pystyvästä, kestävästä ja luotettavasta nelivetoisesta mallista joka on valmistettu pärjäämään maailman vaikeimmissa ympäristöissä, Ratcliffe jatkaa.

Taustalla kokeneita valmistajia

Ineoksen kanssa yhteistyötä tekee itävaltalainen sopimusvalmistaja Magna Steyr. Voimanlähteet toimittaa BMW. Uuden automerkin ensimmäisen tuotteen taustalla on siis vahva kokemus autojen valmistamisesta. Voimalinjavaihtoehtojen kerrotaan olevan kuusisylinterisiä bensiini- ja dieselmoottoreita. Maasto-ominaisuuksien takaamiseksi Grenadierissa on jäykät akselit ja jäykkä tikapuurunko.

Ineos Grenadier

Grenadieria on tarkoitus tulla valmistamaan myös neliovisena pick-uppina.

Grenadierin odotetaan saapuvan markkinoille vuoden 2021 loppupuolella. Autoa valmistetaan Walesissa. Ineos ei ole ilmoittanut ajoneuvolle hintaa, mutta brittimediat ovat kertoneet hinnan alkavan 40 000 punnan (n. 44 300 euron) tuntumasta, joka vastaa saarivaltiossa uuden Defenderin hintaa. Nähtäväksi jää missä maissa uuden valmistajan maastoauto saadaan myyntiin, mutta valmistaja on kertonut tähtäävänsä kansainvälisille markkinoille.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Ineos

Kaikki koeajot

Uusimmat