Ajoneuvot | Uutinen | 15.7.2017

Opel Finland: kaasuversiot kiinnostavat auton ostajia yhä enemmän

Kiinnostus Opel-malliston kaasuversioihin kasvaa, mutta perinteisten polttomoottorien haastamisesta ollaan vielä kaukana.

Jaa artikkeli

– Kiinnostus kaasuautoja kohtaan on kasvanut ihan viime kuukausien aikana varsin voimakkaasti. Kuluttajien tietoisuus vaihtoehtoisista polttoaineista on lisääntynyt, ja olen saanut jälleenmyyjiltämme viestiä, että he saavat yhä enemmän tiedusteluja bio- ja maakaasumalleistamme, kertoo toimitusjohtaja Rami Kittilä Opelilta.

Kittilä uskoo, että laajeneva tankkausasemaverkosto, edullinen polttoainehinta ja erilaiset kampanjat lisäävät kuluttajien tietoisuutta entisestään, mikä puolestaan kasvattaa kaasuversioiden kysyntää. Varsinaisesta tilausvyörystä ei ainakaan toistaiseksi ole kyse, mutta hiljaisen vaiheen jälkeen virinnyt kiinnostus otetaan maahantuojan leirissä vastaan tyytyväisenä.

– Kaasuauton polttoainekulut ovat varsin pienet. Meillä on tällä hetkellä mallistossamme kaksi kaasuautoversiota, mutta tulevaisuudessa valikoimamme laajenee entisestään. Mallistosta löytyy erinomainen vaihtoehto niin yksityis- kuin yritysasiakkaillekin, Kittilä lupaa.

Gasum panostaa tankkausverkostoon

– Kaasuautojen määrä on Suomessa ennätyksellisessä kasvuvauhdissa ja panostamme kaasuautoiluun laajentamalla tankkausasemaverkostoa sekä tarjoamalla kotimaista biokaasua 89 euron kiinteällä kuukausihinnalla vuodenvaihteeseen asti, sanoo Gasumin biokaasuliiketoiminnan myynnin yksikön päällikkö Jani Arala.

Kesäkuussa Gasum avasi kaasutankkausasemat Hämeenlinnassa ja Porissa. Myöhemmin kesällä avautuvat uudet asemat myös Vantaalle ja Jyväskylään. Yhtiön mukaan lisää on suunnitteilla.

25 kiloa kaasua ja 14 litraa bensiiniä

Opelin valikoimassa kysyntä kohdistuu lähinnä seitsemänpaikkaisena saatavan, 1.6-litraisen (150 hv) Zafiran kaasuversioon, jossa voi käyttää joko bio- tai maakaasua. Maahantuoja kertoo, että auton neljään kaasusäiliöön mahtuu yhteensä 25 kg kaasua. Sen pitäisi riittää yli 500 kilometrin toimintasäteeseen kaasukäytöllä, jonka kulutukseksi ilmoitetaan 4,7 kg/100 km.

Maakaasulla ajettaessa 100 kilometrin polttoainekuluksi muodostuu varsin maltillinen 5,40 euroa (1,15 €/kg). Kaasusäiliöiden lisäksi Zafirassa on 14 litran bensiinitankki, jonka turvin matka jatkuu ainakin tovin kaasun loputtuakin.

Opelin tavara-automalleista kaasuversio löytyy Combo-mallistosta. Siinä on neljä kaasusäiliötä, joihin mahtuu yhteensä 16,5 kg paineistettua kaasua. Pitkäkoriseen Combo Vaniin voi tilata lisävarusteena myös viidennen säiliön, jolloin kaasua voi tankata kerralla 22,1 kg. Tuolloin Combo Vanin toimintamatka kaasulla ajettaessa on kutakuinkin 450 km (kulutus 4,9 kg/100 km). Kaasusäiliöiden lisäksi Combossa on 22 litran bensiinitankki, joka pidentää kokonaistoimintasädettä 290 kilometrillä ainakin laskennallisesti.

Lähde ja kuva: Opel Finland

Jaa artikkeli

Keskustelu