BMW 8-sarja

Ajoneuvot Esittely Uutinen 26.5.2017

Paluu uuteen aikakauteen: BMW 8-sarjan konsepti

Konsepti tai ei, BMW:n lippulaiva palaa mallistoon väkevästi.

Ensi vuonna tuotantoon saapuva BMW 8-sarja on esitelty konseptimuodossa tämän vuoden Concorso d’Eleganza Villa d’Este -klassikkoautotapahtumassa. Noin 18 vuoden tauon jälkeen sinivalkoisen saksalaismerkin riveihin palaava 8-sarja ottaa jälleen paikan malliston lippulaivana, tarjoten 7-sarjasta tuttua edustuksellista vaivattomuutta urheilullisemmassa coupé-paketissa. BMW:n pääjohtaja Harald Krügerin mukaan malli yhdistää modernin luksuksen ja veitsenterävän dynaamisuuden samaan pakettiin.

BMW 8-sarja

Pitkäkeulainen ja voimakaslinjainen coupé nyökkää muodollaan vuosina 1989-1999 valmistetun edeltäjänsä suuntaan, mutta lisäksi sukunäköä löytyy kylkien ja takavalojen osalta esimerkiksi i8-hybridisportista. Massiivisten keulamunuaisten yhdistäminen on viittaus aiempiin BMW coupéihin ja keulalla nähdään myös uusi tulkinta merkin tutuista kaksoisvaloista. Takakaarien voimakkaat muodot ovat taasen viittaus takavedon urheilullisuuteen. Konseptimallin värinä on Barcelona Grey Liquid, joka on autoa varta vasten kehitetty voimakkaasti irisoiva siniharmaa.

BMW 8-sarja

– BMW 8-sarjan konseptin muotoilu on tuore tulkinta BMW:n ikonisista muotoiluviittauksista. Samalla se esittelee uuden tavan käyttää muotoja, mikä heijastuu erityisesti auton pinnoissa, summaa puolestaan BMW Groupin muotoilujohtaja Adrian van Hooydonk.

BMW 8-sarja

Sisällä upea konseptiauto keskittyy kuljettajan hellimiseen, sillä käyttöergonomiassa on keskitytty nimenomaan ajamiseen. Luksuksen tuntumaa on haettu puolestaan ohjaamon halki virtaavilla linjoilla ja tilantuntua on haettu korkean keskikonsolin ja matalalle painottuvan upean digitaalimittariston yhdistelmällä.

BMW 8-sarja

Hiilikuiturunkoiset istuimet ovat upean ohuet, joskin ne lienevät erikoisen ohjauspyörän ohella ensimmäisenä karsintalistalle tuotantomalliin siirryttäessä. Vaihdekeppi ja iDriven ohjain on koristeltu Swarovskin savukvartsilla.

BMW 8-sarja

8-sarjan voimalinjat lainataan pitkälti 7-sarjasta ja luvassa on ilmeisimmin M760Li:n 6,6-litraiseen V12-moottoriin perustuva versio. Konseptimallina esitelty 8-sarja saapuu BMW:n mukaan ”samanlaisena” tulevan vuoden aikana.

Tuotantoon BMW 8-sarjan pitäisi tulla siis vuoden 2018 aikana ja vuodelle 2019 suunnitelmissa on jo avoversio.

https://youtube.com/watch?v=VrwE9I1CJqw

Lähde ja kuvat: BMW

Jaa artikkeli

Keskustelu

Valmistajalta: BMW

Kaikki koeajot

Uusimmat