Ajoneuvot | Autonäyttely | Uutinen | 24.4.2018

Pitkä vokaali Kiinassa: Mercedes-Benz A-sarjan L sedan

Uusi A-sarja on Mercedes-Benzille tärkeä malli myös Kiinassa, jossa ostajakunta on poikkeuksellisen nuorekasta.

Jaa artikkeli

Uuden sukupolven Mercedes-Benz A-sarja ottaa jo ensiaskeliaan Euroopassa, mutta Kiinassa nuori älykkö nähdään pidempänä sedanina. Pekingin Auto China 2018 -autonäyttelyssä esitelty malliversio kantaa nimeä A-sarja L sedan. Daimlerin ja BAIC Motorin yhteistyönä valmistama malli nähdään Kiinan liikenteessä tämän vuoden loppupuolella. Mielenkiintoisesti Daimler lupailee, että mallista nähdään tuolloin myös Kiinan markkinoiden ulkopuolelle sovitettu versio.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

Kiinalaiseen tapaan A-sarjaa on venytetty akselivälin osalta, sillä takaistuinten jalkatila on kunkkua. Pituuseroa kertyy tuntuvat kuusi senttimetriä uuden sedanin iloksi. Tavaratila on sedanissa kasvanut jo 420 litraan, kiitos puolestaan 19 senttimetriä venähtäneen kokonaispituuden. Kiinalaisille markkinnoille suunnatusti uutena värisävynä on kuvissa näkyvä ruusukulta.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

Vallankumouksellisen MBUX-tietoviihdejärjestelmän ”Hey Mercedes” -ääniavustin on samalla opetellut Kiinan eri alueiden murteita. Ensimmäistä kertaa myös lisätyn todellisuuden (AR) navigaatiotoiminnot tulevat markkinoille Kiinan alueella ja eurooppalaisen A-sarjan tavoin varustelistalta löytyy myös koko joukko S-sarjasta tuttuja ajoavustimia.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

– Kehitimme A-sarjan L sedanin paikallisille markkinoille kiinalaisten asiakkaidemme toiveet ja tarpeet mielessä, ja kyseessä onkin ainut pitkän akselivälin malli kompaktien premium-autojen segmentissä, sanaili Kiinan alueesta vastaava Daimlerin johtokunnan jäsen Hubertus Troska.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

Viime vuonna Kiinan markkina-alueella Mercedes-Benz ja Smart myivät yli 610 000 henkilöautoa, kasvun ollessa mykistyttävät 25,9%. Autoista noin 430 000 valmistettiin Kiinan alueella. A-sarja on merkille tärkeä malli varsinkin Kiinassa, jossa puolet ostajista on naisia ja joka kolmas ostajista on alle 30-vuotias. 40% asiakkaista on samalla hankkinut A-sarjan ensimmäiseksi autokseen.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

Onko Mercedes-Benzin A-sarjan pitkä sedan esimakua CLA:sta tai muusta porrasperäversiosta? Sen näemme aikanaan.

Mercedes-Benz A-sarjan L-sedan

Lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu