Mercedes-Benz A

Ajoneuvot Uutinen 2.2.2018

Se ei ole vain auto: ensikuvat uudesta Suomessa valmistettavasta Mercedes-Benz A:sta

Uusi Mercedes-Benz A-sarja on enemmän kuin perheauto: se työllistää satoja suomalaisia.

Harvassa ovat olleet ne hetket Suomen historiassa, kun uutuusmallin kohdalla odotetuin kysymys on ”valmistetaanko sitä Suomessa?”. Kyllä, uutta neljännen sukupolven Mercedes-Benz A-sarjaa tullaan valmistamaan Uudessakaupungissa Valmet Automotiven tehtaalla.

Mercedes-Benz A

Auto esittelee Mercedes-Benzin kompaktiluokan uuden perusrakenteen. A-sarja antaa esimakua siitä, miltä tulevat B-, CLA- ja GLA-sarjat näyttävät ja tuntuvat. Uutuuden sisätiloihin ehdimme tutustua jo aiemmin ja sen MBUX-käyttöliittymästä kirjotimme hiljattain, mutta vasta nyt Mercedes-Benz vetää verhon ja häiveteippaukset pois uutuuden pinnasta.

Mercedes-Benz A

4419 millimetrinen viisiovinen pystyperä näyttää aiempaa pelkistetymmältä. Kylkiä halkovat pokkaukset ovat vaihtuneet tuimiin ajovaloihin ja sileisiin pintoihin. Sulavuutta löytyy myös aerodynamiikassa: valmistajan mukaan ilmanvastuskerroin Cd 0,25 on luokkansa paras. Samalla auton aerodynaaminen vastus (ilmanvastuskerroin kerrottuna pinta-alalla) on pienempi kuin polkupyöräilijällä.

Mercedes-Benz AUusi A-sarja saadaan Suomeen jo toukokuussa. Moottori palaa uutuuden yksityiskohtiin tarkemmin lähipäivinä.

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Mercedes-Benz

Kaikki koeajot

Uusimmat