Toyota Yaris WRC

Ajoneuvot Autonäyttely Uutinen 1.10.2016

Suomalaisylpeys päälavalla: Tommi Mäkisen Toyota Yaris WRC

Mäkinen ja Toyoda lähtevät Toyota Yaris WRC:llä luottavaisin mielin kauteen 2017.

Aina yhtä sympaattinen Akio Toyoda (pääjohtaja ja siisti jätkä) aloitti sukunsa perustaman autoyrityksen lehdistötilaisuuden kutsumalla lavalle Tommi Mäkisen. Puuppolan nopein saapui paikalle uuden Toyota Yaris WRC:n kera, autoprojetki kun on Tommin ja Akion yhteisharrastus.

Akio Toyoda Tommi Mäkinen

– Onko tuo Mitsubishin vai Toyotan punainen, Akio Toyoda vitsaili Tommi Mäkisen kanssa.

Tommi Mäkinen Racingin kehittämä ralliauto debytoi ensi vuoden tammikuun 17. päivänä Monte Carlo -rallissa. Päivämäärä on sopiva, sillä Toyota palaa WRC-sarjaan peräti 17 vuoden tauon jälkeen.

Kilpailijateknisistä syistä auton yksityiskohdista ei laverreltu liikoja, mutta Toyoda paljasti Yaris WRC:n olevan osa Toyotan autonomisen ajamisen kehitysohjelmaa. Ajovastuu kuuluu yhä kuljettajalle ja kartturille, mutta ajetuilta erikoiskoekilometreiltä kerätään dataa tietokoneiden murskattavaksi.

Toyota Yaris WRC

Datan prosessointia auttaa Toyota Gazoo Racing WRC -tiimin pääsponsori Microsoft. Ilkeämieliset kilpailijat saattavatkin toivoa auton olevan yhtä kaatumaherkkä, kuin takavuosien Windows-käyttöjärjestelmä. Tietotekniikkajätin odotetaan myös helpottavan tallin ja fanien välistä vuorovaikutusta.

Toyota Yaris WRC

Sääntömuutokset tuovat WRC-autoihin lisää tehoa ja aerodynamiikkaa kaudelle 2017. Moottorin toimitus antoi hyväksyntänsä Yariksen valtavalle takasiivelle!

Moottori toivottaa suomalaistyön taidonnäytteelle menestyksekästä kilpauraa. Toivottavasti auton rattiin saataisiin suomalaistaitoa!

Teksti ja kuvat: Lauri Ahtiainen

 

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Toyota

Kaikki koeajot

Uusimmat