KymiRing

Ajoneuvot Uutinen 8.11.2018

Tältä näyttää KymiRingin GP-radalla nyt – luvataan valmistuvan aikataulussa

Iittiin rakenteilla olevan moottoriurheilun Grand Prix -radan kerrotaan edenneen aikataulun mukaisesti.

KymiRing -ratahanketta ja sen onnistumista on ehditty epäilemään moneen otteeseen, mutta tuoreimpien tietojen valossa rakennustyöt etenevät Iitissä.

KymiRingin tiedotuksen mukaan radan läpiajettavuus saatiin käyttöön juhannuksen tienoolla ja massiivisiksi luonnehditut turva-aluetyöt käynnistyivät heinäkuun alussa. Tämän vuoden työohjelmaan kuuluvia töitä viimeistellään parhaillaan.

Kuiva kesä vauhditti töitä

Poikkeuksellisen lämmin ja kuiva kesä sekä tehdyt muutokset työohjelmassa mahdollistivat rakentamisen joutuisan etenemisen. Ensimmäistä asfalttikerrosta ei päällystetty syksyn alkaessa, vaan urakoitsijan pyynnöstä työ suoritetaan ensi keväänä.

– Pyysimme tilaajaa siirtämään asfaltoinnin aloittamisen ensi vuodelle, koska näin toimien mahdollistettiin runkovalmiin ratapohjan käyttäminen dumpperien ajoväylänä turva-alueiden maansiirrossa. Lisäksi massanvaihdon kriittinen rataosuus saa enemmän painumisaikaa, toteaa Destian projektipäällikkö Ilkka Kaarakainen.

Tilaajan edustaja hankejohtaja Timo Pohjola on tyytyväinen tehtyihin ratkaisuihin.

– Destian pitkä kokemus väylärakentamisessa on mahdollistanut parhaiden menetelmien käytön, Pohjola iloitsee.

– Kansainvälisen Grand Prix -radan rakentaminen on ainutlaatuinen kokemus. Kaikki täytyy tehdä viimeisen päälle, koska työn tuloksen tulee televisioinnin välityksellä näkemään koko maailma, Pohjola jatkaa.

KymiRing

Talvellakin rakennetaan

Parhaillaan valmistellaan alueen läpikulkevan KymiRing-kadun rakentamisen aloittamista. Katu liittyy itä- ja länsipäässä valtatie 12:lle rakennettaviin liittymiin.

Talviaikana ei ole mahdollista tehdä Grand Prix -radan viimeistelytöitä ja siksi työaika käytetään perusinfrastruktuurin rakentamiseen.

Talvi edesauttaa rakennettujen turva-alueiden painumista ja mahdollistaa viimeistelyn aloittamisen keväällä pintarakenteiden osalta. Niitä ovat turvasora- ja nurmialueet sekä asfalttiturvakaistat.

Lähde: KymiRing Tiedotus Kuvat: Janita Lehtonen

Jaa artikkeli

Keskustelu

Kaikki koeajot

Uusimmat