Nissan vähentää satoja Sunderlandissa

Ajoneuvot Uutinen 24.4.2018

Taustalla dieselkysyntä: Nissan vähentää satoja Sunderlandissa

Nissanin Sunderlandin tehtaalla valmistetaan muun muassa Qashqaita ja Jukea.

Uutistoimisto Reutersin lähteen mukaan Nissan on leikkaamassa ”satoja” työpaikkoja Sunderlandin autotehtaalla Iso-Britanniassa. Tietojen mukaan ongelmien taustalla on Euroopassa laskenut kysyntä dieselmalleille.

Sunderlandin tehdas on eräs Nissanin Euroopan toimintojen kulmakivistä. Autotehdas valmistaa volyymimalli Qashqain ja Juken lisäksi sähköauto Leafia ja luksusmerkki Infinitin malleja Q30 ja QX30. Nissanin myynti EU/EFTA-alueilla putosi 10 prosenttia vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 160 057 autoon. Maaliskuussa Nissanin myynti Britanniassa putosi peräti 35 prosenttia 34 794 autoon.

Nissanilta korostettiin, että nyt tehtävät vähennykset eivät liity Britannian Brexit-eroon Euroopan unionista.
– Tämä ei liity Brexitiin. Aikanaan odotamme volyymien kasvavan, kun valmistaudumme julkistamaan seuraavan sukupolven Juken, Qashqain ja X-Trailin, Nissan korosti lausunnossaan.

Hiljattain myös Jaguar Land Rover ilmoitti vähentävänsä noin 1 000 työpaikkaa kahdelta tehtaaltaan, dieseleiden muodostaessa poikkeuksellisen suuren osan JLR-merkkien myynnistä erityisesti Britanniassa. Yleiseurooppalaisen dieselkeskustelun lisäksi polttoaineen suosio saarivaltiossa on kärsinyt kiristyvästä dieselverotuksesta.

Lähteet: Automotive News, Reuters Kuva: Nissan

Jaa artikkeli

Valmistajalta: Nissan

Kaikki koeajot

Uusimmat