Ajoneuvot | Uutinen | 21.8.2019

Tilaa ja täyssähköä: Mercedes-Benz EQV tarjoaa paikallispäästöttömyyttä jopa kahdeksalle

Valmistajan mukaan Mercedes-Benz EQV on maailman ensimmäinen premium-luokan täyssähköinen tila-auto.

Jaa artikkeli

Kesällä Suomeen saapunut Mercedes-Benz EQC 400 aloitti yhtiön EQ-täyssähköautojen vyörytyksen, ja jo nyt mallisto saa jatkoa. Seuraava askel kantaa nimeä EQV, jota valmistaja kuvailee maailman ensimmäiseksi täyssähköiseksi premium-luokan tila-autoksi.

EQV:stä saatiin esimakua konseptina jo Geneven autonäyttelyssä. Nyt autosta paljastettiin sarjatuotantomalli ja tekniset tiedot. EQV:n ajoakku tarjoaa 90 kilowattitunnin käytettävän kapasiteetin, ja 150 kilowatin (204 hv) sähkömoottori välittää vedon etupyörille. Valmistaja kertoo akun löytyvän auton lattian alta, joten sisätilat eivät sähkökäyttöisyydestä ole kärsineet.

Mercedes-Benz EQV

Toimintamatka tarkentuu

Mercedes-Benz on ilmoittanut toistaiseksi vain NEDC-mittaussyklin toimintamatkan, joka on 405 kilometriä. Todenmukaisempaa WLTP-tulosta saa siis vielä odottaa.

Mercedes-Benz EQV

Auton latausportti löytyy keulasta. Vaihtovirtalataus onnistuu 11 kilowatin teholla, ja CCS-pikalatauksen teho yltää 110 kilowattiin.

Nimensä mukaisesti EQV:n juuret ulottuvat V-sarjan tila-autoon ja Vito-pakettiautoon. Ratkaisulla valmistaja kertoo hakevansa synergiaetuja tuotannossa, mikä mahdollistaa myös nopean reagoinnin kysynnän vaihteluihin.

Moneen käyttöön

Mercedes-Benz EQV

Mercedes-Benz kuvailee EQV:n venyvän kaikkeen shuttle-kuljetuksista suuren perheen tarpeisiin, sillä autoa valmistetaan kahdella akselivälillä (kokonaispituudet 5140 ja 5370 mm), ja varustelusta riippuen EQV:n voi tilata 6-, 7- tai 8-paikkaisena.

Sisätiloista löytää myös tuoreen MBUX-käyttöliittymän 10-tuumaiselta näytöltä. Luonnollisesti järjestelmä on muokattu sähköauton tarpeisiin.

Mercedes-Benz EQV

Ulkoa auton erottaa polttomoottorisista V-sarjan malleista etenkin uudesta keulamaskista, joka mukailee EQC:ssä esiteltyä tyyliä. Sisätiloista löytää Mercedes-Benzin sähköilmeen mukaisesti ruusukullan värisiä yksityiskohtia.

Teksti: Lauri Ahtiainen, lähde ja kuvat: Mercedes-Benz

Jaa artikkeli

Keskustelu