Ajoneuvot | Uutinen | 28.2.2019

Törmäystestissä viiden tähden maasturit

Mercedes-Benzin G-sarjaa ei ole totuttu näkemään törmäystesteissä. Uusi malli pärjää hienosti.

Jaa artikkeli

Mitä yhteistä on Honda CR-V:llä ja Mercedes-Benz G-sarjalla? Ainakin viiden tähden Euro NCAP -törmäystestitulos. Samaan sarjaan kuuluu myös Seat Tarraco, jonka suoritus etenkäin aikuismatkustajien suojassa oli poikkeuksellisen hyvä.

Seat Tarraco

Euro NCAP Seat Tarraco

Euro NCAP muistuttaa Seatin törmäystestituloksen yhteydessä, että Tarracon sisarmalli Škoda Kodiaq sai saman tuloksen vuonna 2017, mutta saman suorituksen uusiminen tiukemmilla vuoden 2019 säännöillä on vielä vaikuttavampi tulos.

Tarraco sai aikuismatkustajien suojasta 97 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 84 prosenttia, kevyen liikenteen suojasta 79 prosenttia ja aktiivisesta turvavarustelusta 79 prosenttia.

Honda CR-V

Euro NCAP Honda CR-V

Honda CR-V:n tulos oli lähes yhtä hyvä. Katumaasturi sai aikuismatkustajien suojasta 93 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 83 prosenttia ja kevyen liikenteen suojasta 70 prosenttia. Aktiivisesta turvavarustelusta Honda sai 76 prosenttia.

Mercedes-Benz G-sarja

Euro NCAP Mercedes-Benz G

Ryhmän eksoottisin testattava oli raskaampaa maasturipäätä edustava Mercdedes-Benzin G-sarja. Perinteisen rungon päälle rakennettu auto sai aikuismatkustajien suojasta 90 prosenttia, lapsimatkustajien suojasta 83 prosenttia ja kevyenliikenteen suojasta 78 prosenttia. Aktiivisesta turvavarustelusta Mercedes-Benz sai 72 prosenttia.

Jaa artikkeli

Keskustelu