21.4.2024

Ford Mustang 60th Anniversary Package kunnioittaa alkuperäistä ja ainoaa muskeliautoa

Kuva Ford

Ainoastaan 1 965 kappaletta valmistettava juhlamalli tulee saataville oikeaoppisesti vain V8:lla. 60 vuoden aikana Ford Mustang on nähnyt kilpailijoidensa nousun ja tuhon.

Ainoa hengissä oleva aito muskeliauto, seitsemännen sukupolven Ford Mustang, pääsee nyt kantamaan sukunsa 60. juhlavuoden erikoispakettia. Kaiken täytyy olla juhlan hetkellä autenttista, joten onneksi lavettina toimii yksi aikamme autenttisimmista automalleista. Lähestymistapa erikoismalliin on varsin hienovarainen. Toisaalta, tärkein ainesosahan tässä on itse Ford Mustang, joten loppu hoituu kuin omalla painollaan.

Oman 60th Anniversary Mustanginsa voi saada joko coupéna tai avokattoisena ja valkoisena, punaisena tai sinisenä. Lisäksi tarrat tulevat punaisina, harmaina tai hopeanharmaina. Mikä ei varmasti ole sattumaa, oheisissa pressikuvissakin näkyvä avokaton, valkoisen korin ja punaisten tarrojen yhdistelmä muistuttaa kovasti vuoden 1984 Mustang Anniversary Editionia, johon palataan vähän tuonnempana.

Ulkoasussa huomion varastavat upeat 5-puolaiset, 20-tuumaiset vanteet, joiden keskiöissä hehkuvat punaiset keskiöt ovat suora viittaus alkuperäiseen vuoden 1964 malliin, joka oli tosin oikeasti mallivuoden 1965 malli. Lisää viittauksia alkuperäismalliin löytyy hunajakennomaskista sekä tietenkin erikoislogoista perästä, etusiivistä ja kojelaudasta.

Itse varustelu mukailee Mustang GT Premiumia, ja ainoa saatavilla oleva moottori on itseoikeutetusti 5,0-litrainen V8. Tuo moottori tekee seitsemännen polven Mustangista luokassaan ainutlaatuisen. Chevroletin lakkautettua muutamia kuukausia sitten Camaron tuotannon kuudennen polven ja Mustangin kanssa lähes yhtä pitkän tuotantotaipaleen jälkeen ja Dodgen siirryttyä suurempaan malliin, täyssähköön ja rivikuuteen - puhumattakaan sukupuuttoon jo ajat sitten kuolleista Pontiac GTO:sta tai Plymouth Barracudasta - perinteiset muskeliautomarkkinat nojaavat tällä hetkellä yksinomaan Mustangiin.

60th Anniversary -Mustangia valmistetaan osuvasti 1 965 kappaletta, ja tilauksia aletaan ottaa vastaan kesällä. Tällä puolella Atlanttia tästä herkusta on tosin turha haaveilla.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Ennenkin on juhlittu

60 vuoden ikään ehtineen Mustangin pyöreitä on juhlittu aiemminkin.

Ensimmäinen itsetarkoitettu juhlamalli oli 20. vuoden kunniaksi tehty Anniversary Edition vuodelta 1984, jolloin mentiin Mustangin kolmannessa polvessa. Vuoden '84 Anniversary Edition on juuri se, jota 60th Anniversaryn valkoinen avoversio punaisilla kylkiraidoilla kovasti muistuttaa.

Vuonna 1994 Mustangin 3. ja 4. sukupolven taitteessa ei nähty varsinaista juhlamallia, joten hypätään suoraan vuoteen 2004 ja neljännen sukupolven loppuun. Tuolloin nähtiin seuraavanlainen näkemys 40th Anniversary Mustangista:

Edetään sitten vuoteen 2012, jolloin tuli kuluneeksi 50 vuotta Carroll Shelbyn oman merkin perustamisesta (ja samalla Mustang I -konseptin luomisesta) vuonna 1962. Tuota virstanpylvästä juhlittiin näyttävästi oheisella Shelby GT500 Super Snake 50th Anniversarylla:

Vain parin vuoden kuluttua tästä oli aika juhlistaa Mustangin 50-vuotista eli puolivuosisataista taivalta. Juhlakamppeet puki ylleen aivan tuore kuudennen polven Mustang GT, jota valmistettiin 1 964 kappaletta.

Lähde: Ford

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat