19.4.2024

Maistiainen: Škoda Kodiaq – suosikki nyt lataushybridinä alkaen 48955 euroa

Škoda Kodiaq

Škodan iso karhu eli Kodiaq on suunniteltu kokonaan uudelleen. Suomalaisia viehättänee erityisesti pitkän toimintamatkan lataushybridi.

Škoda Kodiaq on siirtymässä kokonaan uuteen toiseen mallipolveen. Kodiaq on edelleen tšekkimerkin malliston suurin katumaasturi ja se esiteltiin nykymalleista ensimmäisenä. Nyt "Škodiaq" uudistuu täysin ja samalla se näyttää tietä tuleville malleille.

Ulkoisesti Kodiaq on kasvanut noin kuusi senttiä pituutta, mikä näkyy tuntuvasti kasvaneena tavaratilana. Seitsemänpaikkaisessa mallissa kolmosrivin pääntilaa on myös kasvatettu tuntuvasti ja Kodiaqilla onkin nyt suorastaan farkkumainen sivuprofiili pitkän ja suoran kattonsa ansiosta.

Škoda Kodiaq

Matkustamossa Škoda on panostanut ergonomiaan. Digivallankumouksessa uskotaan nyt oikeiden painikkeiden ja älyrullien voimaan kosketusnäytön ja Laura-ääniavustimen lisäksi. Ohjauspyörän painikkeet ovat oikeita hipaisupintojen sijaan ja lämmityslaitteen painikkeita on täydennetty Smart Dials -monitoimirullilla. Samalla rullalla voi valita esimerkiksi lämpötilan lisäksi istuinlämmityksen tason.

Škoda Kodiaq

Voimalinjapuolella suomalaisostajien kannalta mielenkiintoisin uutuus on lataushybridivoimalinja. 1,5-litraiseen TSI Evo -bensiinimoottoriin perustuvan lataushybridivoimalinjan teho on 150 kW (204 hv). Kookkaan akun ansiosta WLTP-toimintamatka sähköllä on parhaimmillaan 124 km. Arkipäivinä Kodiaqin voisi siis ladata esimerkiksi joka toinen päivä ja hyödyntää bensiinimoottorin toimintamatkaa viikonloppuriennoissa. Hybridiakku vie kuitenkin saman tilan kuin kolmas istuinrivi, joten seiskapaikkaisena iV-lataushybridiä ei saa. Lataushybridn 48 955 euron aloitushinta on malliston edullisimmasta päästä.

Suomessa uusi Škoda Kodiaq on jälleenmyyjillä koeajettavissa toukokuun aikana ja ensimmäiset asiakastoimitukset tapahtuvat kesällä. Lataushybridien asiakastoimitukset alkavat syksyllä, sillä niiden valmistus alkaa hiukan muiden mallien jälkeen.

Mainos (teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy

Kommentoi artikkelia

Luetuimmat