Toyota bZ4X sähköauto katumaasturi

Ajoneuvot Sähköautot Uutinen 13.8.2022

Toyota lupaa jopa ostaa vialliset bz4X-takaisin Yhdysvalloissa – ei koske Suomea!

Toyotan bz4X -sähköautoa on vaivannut ongelma, jonka vuoksi auton pyörät ovat vaarassa irrota.

Toyota bz4X -sähköauto on joutunut pahoihin vastoinkäymisiin ennen kuin auto on ehtinyt edes markkinoille.

Automallista on raportoitu, että siinä on vaarana, että sen pyörät voi irrota kesken ajon. Automallin pyöränpultit voivat siis löystyä, ja pyörän tukeva kiinnittyminen pyörännapaan vaarantua. Ääritilanteessa tämä saattaa johtaa renkaan irtoamiseen.

Tämän vuoksi Toyota käynnisti autojen takasinkutsukampanjan kesäkuun loppupuolella, juuri ennen juhannusta. Toyotan tietojen mukaan pyöränpulttien mahdollinen löystyminen ei ole aiheuttanut yhtään onnettomuutta eikä muitakaan vaaratilanteita.

Ei ole ehditty luovuttaa Euroopassa asiakkaille

Yhdysvalloissa Toyota on lähettänyt kirjeen automallin omistaville asiakkaille, joissa se kertoo, että asiakkaille annetaan automallin korjauksen ajaksi sijaisauto – tai automalli jopa ostetaan takaisin asiakkaalta.

Suomea autojen takaisin osto ei koske, sillä yhtään autoa ei ole ehditty luovuttaa asiakkaille. Koko takaisinkutsukampanja koskee Suomessa vain kahta autoa, jotka ovat Toyotan maahantuonnin omia autoja.

Sama tilanne on myös muualla Euroopassa. Toyotan tiedotuspäällikkö Pekka Karvinen sanoo, että kaikki Euroopassa olevat automalllit ovat maahantuontiorganisaatioiden ja jälleenmyyjien autoja.

– Autoja ei ole ehditty luovuttaa vielä asiakkaille Euroopassa, Karvinen sanoo.

Yhdysvalloissa Toyotan bz4X -mallia on ehditty luovuttaa joitain satoja kappaleita asiakkaille.

Uuden automallin varsinaiset asiakastoimitukset aloitetaan sitten, kun vika on korjattu.

– Siitä olen kuitenkin varma, että töitä ongelman korjaamiseksi tehdään yötä päivää. Siinä vaiheessa, kun ollaan 110-prosenttisen varmoja, että autot ovat 150-prosenttisen turvallisia, asiakastoimitukset alkavat vasta, Karvinen sanoo.

Teksti: Manu Tuppurainen Kuva: Moottorin arkisto

Jaa artikkeli

Kaikki koeajot

Uusimmat